سدونی اسمیت


سدونی اسمیت (Sidonie Smith) (متولد 1944) نویسنده، پژوهشگر و استاد بازنشستۀ دانشگاه است. او در مقطع کارشناسی در رشتۀ زبان انگلیسی تحصیل کرده و در دوره‌های بعدی به رشتۀ زبان و ادبیات انگلیسی تغییر مسیر داد. اسمیت پس از فارغ‌التحصیلی به گروه مطالعات زنان و جنسیت دانشگاه میشیگان اضافه شد و چندین در دهه در آن‌جا تدریس کرد. علاوه بر این مدتی هم مدیر انجمن زبان‌های مدرن آمریکا بود.

سدونی اسمیت علاوه بر حوزۀ فیمنیسم و زنان، به روایت‌پردازی و خودزندگینامه به شکل عام هم علاقه دارد و بخش زیادی از پژوهش‌ها و کتاب‌هایش را به آن‌ها اختصاص داده است. او ژانر ادبی اتوبیوگرافی یا خودزندگینامه را به‌تفصیل و طی سال‌ها بررسی کرده و کوشیده زیرژانرهای آن را توضیح دهد. همین طور به ارتباط آن با زنان، هویت و بدن هم پرداخته است.

کتاب‌های سدونی اسمیت

سدونی اسمیت در طول پنجاه سال فعالیت پژوهشی و آکادمیک خود، کتاب‌های زیادی تألیف کرده که برخی از آن به همراه جولیا واتسن بوده. برخی از آثار مهم او از این قرار هستند:

  • جایی که محدودم، 1974
  • استعمار/زدایی از سوژه، 1992
  • ذهنیت، هویت و بدن، 1993
  • زندگی‌های متحرک، 2001
  • درون/چهره‌ها، 2002

کتاب سدونی اسمیت در نشر اطراف

ادبیات من کتاب نظری روایت خودزندگینامه ادبی اول شخص سدونی اسمیت جولیا واتسون خرید قیمتنشر اطراف در سال‌های گذشته کتاب مهم و تأثیرگذار ادبیات من را از او به چاپ رسانده است. اسمیت این کتاب را با همکاری جولیا واتسن تألیف کرده و رویا پورآذر آن را ترجمه کرده است. این کتاب اثر پژوهشی جامعی دربارۀ ژانر خودزندگی‌نامه و انواع مختلف روایت «خود» است. کتاب تاریخچه، نظریه‌ها، رویکردهای نقادانه به این ژانر، و انواع مختلف روایت «خود» در فرم‌ها، سبک‌ها و رسانه‌های گوناگون را بررسی می‌کند. سدونی اسمیت و واتسون علاوه بر معرفی شصت ژانر خودزندگی‌نامه‌ای، تفاوت‌ها و تشابه‌های ژانرهای مهم این حوزه مثل خاطره‌پردازی یا مموار، خودزندگی‌نامه‌نویسی، تاریخ شفاهی و یادداشت‌ روزانه را با اتوگرافیک‌، اعترافات، جستار شخصی و گروه‌نگاری بررسی می کنند و با استناد به آثار ادبی، سینمایی و هنری بی‌شمار هر یک را توضیح می‌دهند.

این کتاب بخشی از مجموعۀ «روایت نظری» نشر اطراف است. روایت و کنش جمعی و روایت و روایتگری در سینما دیگر آثاری هستند که در قالب این مجموعه به چاپ رسیده‌اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *