کتاب «خاک کارخانه» برندۀ جایزۀ جلال شد

خاک کارخانه، شیوا خادمی، نشر اطراف، مستندنگاری کار، جایزه جلال، تاریخ شفاهی، چیت سازی بهشهر

کتاب خاک کارخانه در بخش مستندنگاری هفدهمین دورۀ جایزۀ جلال آل‌احمد به عنوان اثر شایستۀ تقدیر انتخاب شد.

اختتامیۀ هفدهمین دورۀ جایزۀ ادبی جلال آل‌احمد چهارشنبه، سوم بهمن 1403 با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانۀ کتاب و ادبیات ایران، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد کتابخانۀ ملی و اهالی قلم و اصحاب فرهنگ، ادب و رسانه در تالار قلم کتابخانۀ ملی برگزار شد.

جایزۀ جلال که در این دوره در چهار بخش «داستان بلند و رمان»، «داستان کوتاه»، «مستندنگاری» و «نقد ادبی» برگزار می‌شد، میزبان بیش از 2500 کتاب بود؛ بیش از هزار کتاب در بخش داستان بلند و رمان، نزدیک به 400 عنوان در مجموعه داستان کوتاه، بیش از 100 اثر در زمینۀ نقد ادبی و 750 اثر در بخش مستندنگاری داوری شدند که از میان آن‌ها ۲۲ اثر در این چهار بخش نامزد دریافت این جایزه شدند. کتاب خاک کارخانه؛ پارچه‌های ناتمام چیت‌سازی بهشهر و سرگذشت آخرین کارگران نوشتۀ شیوا خادمی از نشر اطراف در بخش مستندنگاری نامزد شده بود که توانست به عنوان اثر شایستۀ تقدیر انتخاب شود و تنها جایزۀ این بخش را از آن خود کند. این کتاب پیش‌ر برندۀ جایزۀ بهترین کتاب هفتمین دورۀ جشنوارۀ فرهنگی امین‌الضرب هم شده بود.

خاک کارخانه روایتی مستند از کارخانۀ چیت‌سازی بهشهر است. شیوا خادمی در پژوهشی پنج‌ساله با آخرین کارگران این کارخانه صحبت کرد و شنوندۀ خاطرات و قصه‌های آن شد.

شیوا خادمی مستند نگاری تاریخ شفاهی روایت مستند نشر اطراف روایت گری رویا پور آذر الهام شوشتری زاده نفیسه مرشد زاده

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *