راهنمای عملی پژوهش روایی در علوم اجتماعی | به‌زودی

پژوهش روایی در علوم اجتماعی، راهنمای عملی، احسان آقابابایی، نشر اطراف، خرید کتاب، روایت نظری

پژوهش روایی چیست و چه مبانی تئوریکی دارد؟ این پژوهش‌ها برای یافتن پاسخ چه نوع سؤال‌هایی مناسب‌اند؟ یا از کجا شروع می‌شوند و چه شیوه‌هایی را برای جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها به کار می‌گیرند؟ و این‌که پژوهش روایی چه کاربردهایی در علوم اجتماعی دارد و ما چگونه می‌توانیم مشروعیت و اعتبار آن را بسنجیم؟ کتاب راهنمای عملی پژوهش روایی در علوم اجتماعی نوشتۀ احسان آقابابایی با پاسخ به چنین پرسش‌هایی تلاش می‌کند دانشجویان مقاطع و رشته‌های مختلف علوم اجتماعی را با مبانی نظری و شیوه‌های عملی پژوهش روایی آشنا کند.

احسان آقابابایی بحث خود را با تعریف «روایت» شروع می‌کند، دربارۀ جایگاه روایت در پژوهش کیفی می‌گوید، چهارچوبی برای طراحی و اجرای پژوهش‌ روایی در علوم اجتماعی ارائه می‌دهد، تکنیک‌های مختلف انجام پژوهش روایی و مشروعیت‌بخشی به یافته‌های آن را مرور می‌کند و در تمام این مراحل، از نمونه‌هایی از پژوهش‌های جامعه‌شناسانۀ بومی و غیربومی بهره می‌گیرد. شما در کتاب با این مباحث آشنا خواهید شد:

  • تعریف‌ها و کاربردهای روایت
  • مبانی نظری و چهارچوب روش‌شناختی پژوهش روایی
  • اهمیت پژوهش کیفی در علوم اجتماعی
  • مراحل طراحی، برنامه‌ریزی و اجرای پژوهش روایی
  • فنون جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها در پژوهش روایی
  • مسائل مربوط به اعتبار و مشروعیت پژوهش‌های روایی
  • شیوه‌های گزارش‌نویسی و ارائۀ یافته‌های پژوهش‌های روایی
  • مسئولیت اخلاقی و حرفه‌ای پژوهشگر روایی در قبال مشارکت‌کنندگان پژوهش

کتاب راهنمای عملی پژوهش روایی در علوم اجتماعی راهنمایی کاملاً کاربردی و عملی است و با مثال‌هایی متعدد و متنوع مفاهیمش را توضیح می‌دهد. این کتاب برای دانشجویان شاخه‌های علوم اجتماعی، جامعه‌شناسان و تمام پژوهشگرانی که به روش‌شناسی روایی علاقه دارند، مفید خواهد بود. این کتاب به زودی از سوی نشر اطراف منتشر خواهد شد و در دسترس عموم قرار می‌گیرد.


دربارۀ احسان آقابابایی

احسان آقابابایی (متولد 1360)، نویسنده، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه است. او دکترای جامعه‌شناسی از دانشگاه اصفهان دارد و هم اکنون دانشیار دانشکدۀ علوم انسانی همین دانشگاه است. آقابابایی مقالات متعددی در زمینۀ تخصصی خود نوشته و بیش از پنج کتاب هم تألیف یا ترجمه کرده: جامعه شناسی فیلم، پژوهش روایت به مثابه یک روش تحقیق کیفی، و فیلم و ایدئولوژی در ایران از جمله آثار اخیر او هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *