عاطفه احمدی (متولد ۱۳۶۸) نویسنده و مترجم است. او مدرک کارشناسیاش را در رشتۀ ادبیات نمایشی گرفت و برای کارشناسی ارشدش به رشتۀ تصویرسازی رفت. اما تحصیلاتش را نیمهکاره رها کرد و مسیری دیگر، یعنی ترجمه را در پیش گرفت. احمدی ترجمه را با متون تئاتری و نمایشنامه آغاز کرد و بعدتر با ترجمۀ رمانهای کودکونوجوان ادامه داد. او با مجلات مختلف مثل همشهری داستان و ۲۴ هم همکاری داشته است.
عاطفه احمدی در طول سالهای فعالیتش بیشتر از ده کتاب در ژانرهای مختلف ترجمه کرده است. آثار او را نشرهایی مثل برج، بیدگل و ویدا به انتشار رساندهاند.
کتابهای عاطفه احمدی
برخی از کتابهای عاطفه احمدی در زیر فهرست شدهاند:
- گریگور و نفرین خونگرمها، سوزان کالین، نشر ویدا
- راهنمای موجودات جادویی، مگی استیف واتر، نشر پرتقال
- راز کفش هلندی، آلری کوئین، نشر ویدا
- فوارههای نپتون، ریکی دوکورنه، نشر برج
- قبیله، نینا رین، نور هنر
- عروسک، ماسک و اشیای نمایشی، جان بل، بیدگل
کتابهای عاطفه احمدی در نشر اطراف
عاطفه احمدی مترجم چهار سفرنامۀ مصور و معروف گی دولیل است.
کتاب شنژن؛ سفری به چین
سال ۱۹۹۷ گی دولیل برای کار به شهر شنژن چین میرود. این کتاب ماجرای سه ماه اقامت او در شهریست که منطقۀ ویژهی اقتصادی به حساب میآید، با حصاری الکتریکی و نگهبانهای مسلح از بقیهی کشور جدا شده و آدمهای کمی در آن انگلیسی بلدند. در این سفرنامۀ مصور معروف، دولیل زندگی کسالتبار هرروزهاش، سختیهایی که مانع زبانی ایجاد میکند و تفاوتها و شباهتهای فرهنگی میان شرق و غرب را با طنز همیشگی و تصویرسازیهای خاصش روایت میکند.
کتاب پیونگیانگ؛ سفری به کرهی شمالی
سال ۲۰۰۱ گی دولیل کارتونیست شناختهشدهی کانادایی اجازه پیدا میکند به کرۀ شمالی سفر کند. دولیل در مدت اقامت دوماهه برای کار در یک شرکت انیمیشنسازی در پیونگیانگ، مشاهداتش از فرهنگ آنجا و زندگی معدود کرهایهایی را که با آنها برخورد دارد، با لحن طنزآمیز خاص خودش روایت میکند. نتیجۀ این روایت به یکی از معروفترین سفرنامههای مصور تبدیل میشود. روایتی از کشوری که انگار همۀ مردمانش با نجوا با هم حرف میزنند و حواسشان هست که خارجیها چیزی بیشتر از آنچه باید را نبینند.
کتاب یانگون؛ سفری به برمه
چند سال بعد این کارتونیست کانادایی به همراه همسر و پسر کوچکش به برمه سفر میکند. دولیل در مدت یک سال اقامت در این کشور در غیاب همسرش -که برای انجام کارهای سازمان پزشکان بدون مرز به نقاط مختلف میرود- با کالسکۀ پسرش در خیابانهای یانگون، پایتخت برمه، راه میرود و مشاهدات روزمرهاش را به شکل مصور و کمیک روایت میکند. او از جنبههای متفاوت، عجیب یا آشنای اتفاقات در کشوری میگوید که بهجز آنچه هرازگاهی در اخبار میشنویم، آشنایی چندانی با جزییات سبک زندگی مردمانش نداریم.
کتاب سرزمین مقدس
کتاب سرزمین مقدس حاصل یک سال زندگی این نویسنده و خانوادهاش در فلسطین است و از تجربیات شخصی و خاطرات او الهام گرفته شده. او در این کتاب هم مثل سفرنامههای دیگرش، در پی ارائۀ تفسیر و توضیحی جامع دربارۀ شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور میزبانش نیست. روایت مصور او را باید گزارشی دقیق و پرجزئیات دانست که از مشاهدۀ زندگی روزمرۀ مردم درون جامعۀ ملتهب فلسطین به دست آمده؛ چیزی که رسانهها معمولاً به آن نمیپردازند یا ترجیح میدهند از کنارش بگذرند. این کتاب برندۀ چندین جایزۀ مهم شده که از میان آنها میتوان به جایزۀ Angoulême اشاره کرد.
بدون دیدگاه