والریا لوئیزلی

والریا لوئیزلی (Valeria Luiselli) در سال ۱۹۸۳ در شهر مکزیکوسیتی به دنیا آمد. او ابتدا در مقطع کارشناسی در دانشگاه ملی مکزیک فلسفه خواند و سپس در آمریکا و در دانشگاه کلمبیا تحصیلات خود را ادامه داد و دکتری ادبیات تطبیقی خود را در سال ۲۰۱۵ از این دانشگاه دریافت کرد. لوئیزلی اولین بار در سال ۲۰۱۰ و به شکل همزمان دو کتاب به زبان اسپانیایی منتشر کرد. اگر به خودم برگردم یکی از این دو کتاب بود که در قالب جستار روایی نوشته شده بود و چهره‌هایی میان جمعیت کتاب دوم که در قالب رمان نوشته شده بود. ترجمۀ این دو کتاب به زبان انگلیسی با نظارت و بازنویسی خود او همراه بود. پس از انتشار این دو کتاب به زبان انگلیسی نام این نویسندۀ جوان مکزیکی به سرعت در محافل ادبی جهان مطرح و به سرعت به یکی از مهم‌ترین نویسندگان جوان جهان تبدیل شد.

والریا لوئیزلی در سال ۲۰۱۴ از سوی بنیاد ملی کتاب آمریکا به عنوان یکی از پنج نویسندۀ زیر ۳۵ سال مهم آمریکا معرفی شد و یک سال بعد کتاب جدیدش داستان دندان‌هایم جایزۀ اصلی نشریۀ لس‌آنجلس تایمز در بخش ادبیات داستانی را دریافت کرد. آثار لوئیزلی تا کنون در نشریه‌های ادبی معتبری مثل نیویورکر، گرنتا، مک‌سوئینی و نیویورک‌تایمز به چاپ رسیده است و همزمان با بحران مهاجرت اخیر در آمریکا کتاب او، به من بگو چطور تمام می‌شود: جستاری در ۴۰پرسش، بار دیگر در محافل ادبی و خبری آمریکا مطرح شد. این کتاب در سال ۲۰۱۷ و براساس تجربیاتی نوشته شد که این نویسندۀ اسپانیایی‌زبان در هنگام کار به عنوان مترجم کودکان مهاجر غیرقانونی در مرزهای آمریکا به دست آورده بود.

آخرین کتاب والریا لوئیزلی رمانی است به نام بایگانی کودکان گمشده که در قالب رمان نوشته شده است. والریا لوئیزلی علاوه بر کتاب‌هایی که به‌صورت انفرادی نوشته است با دیگر نویسندگان و هنرمندان هم همکاری داشته و آثارش در مجموعه‌های بینارشته‌ای و ادبی متعددی دیده می‌شوند.

کتاب‌های والریا لوئیزلی

  • پیاده‌روها، 2010 (مجموعه جستار به زبان اسپانیایی)
  •  چهره‌هایی میان جمعیت، 2010 (رمان به زبان اسپانیایی)
  • داستان دندان هایم، 2013 (رمان به زبان اسپانیایی)
  • به من بگو چطور تمام می‌شود: جستاری در ۴۰پرسش، 2016 (مجموعه جستار به زبان انگلیسی)
  • بایگانی کودکان گمشده، 2019 (رمان به زبان انگلیسی)

لوئیزلی توانسته جوایز متعددی هم به دست آورد که از جملۀ آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • جایزۀ کتاب آمریکایی
  • جایزۀ فولیو
  • جایزۀ ادبی بین المللی دوبلین
  • جایزۀ انجمن سلطنتی نویسندگان
  • نامزد جایزۀ ملی حلقۀ منتقدین کتاب

کتاب‌های والریا لوئیزلی در نشر اطراف

کتاب اگر به خودم برگردم

اگر به خودم برگردم والریا لوئیزلی لوئیسلی جستار روایینشر اطراف کتاب اگر به خودم برگردم لوئیزلی را با ترجمۀ کیوان سررشته منتشر کرده است. این جستارها روایت پرسه‌زدن‌های او در فضاهای شهری مختلف است که در خلال آن‌ها به موضوع‌ها و مفاهیم گوناگون هم می‌پردازد. والریا لوئیزلی در جستارهایش دربارۀ مسائلی همچون هویت و چهرۀ آدم‌ها در گذر زمان یا حتی ناامیدی از دیدن انسان‌های مرده و زنده صحبت می‌کند.

کتاب اتاق کار

اتاق کار، اسلون کراسلی، کیوان سررشته، جویس کارول اوتس، والریا لوئیزلیکتاب اتقاق کار دیگر اثر لوئیزلی است که نشر اطراف منتشر کرده. این کتاب در یازده روایت از ژانرهای گوناگون، جهان‌های مختلفی را بازنمایی می‌کند و تأثیر محیط ‌ ‌کار، روابط کاری و نقش شغلی که انتخاب می‌کنیم را یادآوری می‌کند. جویس کارول اوتس، لی چایلد، جاناتان سفرن‌فوئر، جاشوا فریس، بیلی کالینز، روکسان گی، ایمی مان و جاناتان کولتون از دیگر نویسندگان جستارهای این کتاب هستند که هر یک در حوزۀ مرتبط با خودشان سرشناس و برجسته‌اند. آن‌ها در روایت‌هایشان نشان می‌دهند که به رغم تغییر دائمی محیط کار و مدرن شدن آن، ما هنوز هم فرقی با اجداد اولیه‌مان نداریم؛ کماکان در همۀ شغل‌ها و اتاق‌های کار دنبال پیدا کردن نقش‌مان در غار زندگی هستیم. این کتاب را اسلون کراسلی گردآوری و کیوان سررشته ترجمه کرده است.

یکی از مصاحبه‌های لوئیزلی را می‌توانید در این‌جا بخوانید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *