مهزاد الیاسی بختیاری

مهزاد الیاسی بختیاری، نشر اطراف، و کسی نمی داند در کدام زمین می میرد، خرید کتاب، سفرنامه، انسان شناسی

مهزاد الیاسی بختیاری، نویسنده و روزنامه‌نگار، در سال 1361 متولد شده است. او پس از فارغ‌التحصیلی از کارشناسی ارشد انسان‌شناسی دانشگاه تهران، به عنوان پژوهشگر انسان‌شناس با پروژه‌های تحقیقاتی مختلف شروع به کار کرد و همزمان وارد فعالیت مطبوعاتی شد. حاصل دو دهه همکاری او با روزنامه‌های اعتماد، شرق‌، مجلات همشهری و… انتشار بیش از پنجاه مقاله و جستار با موضوعات فرهنگی‌اجتماعی به زبان‌های انگلیسی و فارسی است.

مهزاد الیاسی بختیاری همزمان با نویسندگی در رسانه‌های مختلف، علاقۀ خود به انسان‌شناسی تجربی را هم پی گرفت و آن را فراموش نکرد. برای همین منظور هم به شیوۀ کوله‌گردی به نقاط مختلف ایران و جهان، از خاورمیانه تا اروپا سفر کرد. سفرنامه/جستار و کسی نمی‌داند در کدام زمین می‌میرد حاصل سفراندیشی‌های این نویسنده است.

کتاب مهزاد الیاسی بختیاری در نشر اطراف

وکسی نمی داند در کدام سرزمین می میرد نفیسه ررشد زاده نشر اطراف رویا پور آذر مهزاد الیاسی الهام شوشتری زاده نشر ادامه سفرنامه جواد آیت روایت روایتگرینشر اطراف کتاب و کسی نمی داند در کدام زمین می میرد مهزاد الیاسی بختیاری را به چاپ رسانده است. این کتاب بیش از هر چیز، روایت سفر است. روایت زنی جوان که به دلایلی از همه‌چیز و همه‌کس خسته شده، تصمیم می‌گیرد قید همه‌چیز را بزند و با کوله‌پشتی‌اش سفر کند. مسیر سفر ــ از البرز و هرمزگان و فارس و چهارمحال‌ و بختیاری گرفته تا افغانستان و گرجستان و ایتالیا تا نپال ــ در هر پیچ‌وخمش قصه‌ای تازه سر راه او می‌گذارد. اما این کتاب با سفرنامه‌های معمولی سنتی فرق دارد و تصویری نو از سفرنگاری معاصر پیش چشم ما می‌گذارد. نویسنده، به جای این‌که قصۀ سفر و کوله‌گردی‌اش را در قالب خطی و متعارف سفرنامه‌ها بازگو کند، تجربه‌های گوناگون سفر را در قالب روایت‌هایی جستارگونه وصف می‌کند و از دل این تجربه‌های منفرد و بیرونی به احوال درونی انسان و اوضاع کلی جوامع انسانی پل می‌زند.

کتاب و کسی نمی داند در کدام زمین می میرد هم سفرنامه است و هم سفرنامه نیست. سفرنامه است چون سفر و وقایع سفر را روایت می‌کند، و سفرنامه نیست چون مهزاد الیاسی بختیاری -که انسان‌شناسی خوانده- خلاف سنت سفرنامه‌های متعارف، هر جا مجالی یافت از هیاهوی جهان و شتاب سفر کناره گرفت تا تأنی و تأمل پیشه کند و به درک عمیق‌تری از سفر در بیرون و درون برسد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *