15

به خاطره اعتمادی نیست

Original price was: ۱۹۷,۰۰۰ تومان.Current price is: ۱۶۷,۴۵۰ تومان.

الیزا گبرت | کیوان سررشته

کتاب به خاطره اعتمادی نیست مجموعه جستارهایی از الیزا گبرت، شاعر، نویسنده و جستارنویس آمریکایی، است که در سال 2020 منتشر شده. گبرت این کتاب را بر اساس تحقیقات جسورانه و گسترده‌‌اش نوشته است و منتقدان اتکای او به این پژوهش‌های گسترده و اندیشه‌ورزی پیش‌گویانه‌ را مهم‌ترین ویژگی‌ جستارهای کتاب می‌دانند. او به رغم پرداختن به موضوع‌های مختلف،‌ هوشمندانه انسجام کلی مطالب را حفظ کرده و مخاطب را به تفکر دربارۀ پایان محتمل جهان دعوت می‌کند و گاه شاعرانه و گاه فلسفی، دربارۀ فجایع گوناگون، از تایتانیک و چرنوبیل و شاتل فضایی چلنجر تا پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ایالات متحده و پاندمی‌های ویروسی‌، حرف می‌زند.

 

🔵 نسخۀ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از سایت‌های طاقچه و فیدیبو تهییه کنید.

 

 

دانلود PDF بخش‌هایی از کتاب به خاطره اعتمادی نیست

منتقدانْ جستارهای کتاب به خاطره اعتمادی نیست را به کارت‌ پستالی از آینده تشبیه کرده‌اند؛ تصویری که انگار به دست ما رسیده تا تناقض‌هایمان را در زندگی پیشا‌‌آخرالزمانی عریان کند. این روایت‌ها از زندگی زیر سایۀ ترسی همیشگی حرف می‌زنند و از نیاز عجیب‌مان به بدتر شدن اوضاع. جستارهای الیزا گبرت، نگاهی عمیق و گاه پیش‌گویانه به زندگی پر اضطراب ما در عصر اخبار بد همیشگی هستند که از جنون جمعی و رازی تاریک پرده بر می‌دارند: شعف پنهانِ جان به در بردن از فاجعه‌. گبرت در روایت‌هایش عوامل اسرارآمیزی که ارتباط روان‌شناختی ما با فاجعه را رقم می‌زنند،‌ بررسی می‌کند. او ترس‌های انسان امروزی، تشویش‌هایش دربارۀ ویرانی و تباهی، و تمنای رمزآلود و شگفت‌آور او برای هلاکت در زمانۀ آشوب را می‌کاود.

در کتاب به خاطره اعتمادی نیست که سری دوم مجموعۀ جستار روایی نشر اطراف منتشر شده، الیزا گبرت نقش حافظه و خاطره را در خام کردن ما می‌کاود، دربارۀ واقعی پنداشتن خاطره‌‌های ساختگی حرف می‌زند و پاسخ‌های چند سؤال مهم را جست‌وجو می‌کند؛ اینکه چرا و چگونه برخی تهدیدها و فاجعه‌ها در ذهن ما پررنگ‌تر از بقیه ثبت و احساس می‌شوند؟ همدلی ما با قربانیان مصائب جهانی تا کجا ادامه می‌یابد؟ چه زمانی خسته می‌شویم و به شرهای اخلاقی رضایت می‌دهیم؟ و چرا نمی‌توانیم از خیال‌پردازی دربارۀ پایان جهان دست بکشیم؟ در زمانه‌ای که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی حکمرانی می‌کنند، واقعیت‌ را به شکل‌های مختلف و گاه کاملاً متضاد تعریف می‌کنند. در این شرایط آیا انسان می‌تواند روش‌هایی نو برای بودن در دنیای جدید و کنار آمدن با آن بیابد و در بحبوحۀ فاجعه‌های عظیم و کمابیش فهم‌ناپذیر به وظیفۀ شناختی، اخلاقی و عملی خود عمل کند؟ گبرت با استادی تمام می‌کوشد پاسخی به این دست پرسش‌ها بیابد.

خواندن کتاب به خاطره اعتمادی نیست، بیش از آن‌که صدای منتقدی سخت‌گیر و پژوهشگری جسور و جدی را به گوش مخاطب برساند، حس گفت‌وگو با دوستی صمیمی را منتقل می‌کند؛ گفت‌وگویی صادقانه و بی‌تکلف که نگاه خواننده به فاجعه‌های ریز و درشت را برای همیشه تغییر می‌دهد و می‌کوشد نقشۀ راهی برای زندگی در زمانۀ پرفرازونشیب کنونی در اختیار ما بگذارد. منتقدین این کتاب را که شامل جستارهایی تأمل‌انگیز دربارۀ فرهنگ فاجعه، اضطراب ناشی از تغییر اقلیمی، بیماری‌های سخت‌درمان و همه‌گیر، تروماهای فردی و گروهی است، راهنمایی ادبی برای زندگی در پیشا‌آخرالزمان نامیده‌اند. این کتاب که پیش از پاندمی کرونا به دست مخاطبانِ انگلیسی‌زبان رسید، با استقبالی گرم روبه‌رو شد و آن را یکی از ده کتاب برتر سال نامیدند و در فهرست نهایی نامزدهای جایزه‌‌ی کلرادو در بخش ناداستان خلاقانه قرار گرفت. با تجربۀ کرونا که در آن، ترس مشترک از فاجعه‌ای ناگوارْ مردم جهان را به هم پیوند داد، وجه پیش‌گویانۀ این مجموعه‌جستار الزا گبرت توجه بسیاری از مخاطبان و منتقدان را جلب کرد و به جذابیت کتاب افزود.

کتاب به خاطره اعتمادی نیست را کیوان سررشته ترجمه کرده است. اگر تمایل دارید می‌توانید برش‌هایی از جستارهای «روایت فاجعه» و «خستگی از همدلی» را در بی‌کاغذ اطراف بخوانید.


دربارۀ مجموعۀ جستار روایی

مجموعۀ جستار روایی نشر اطراف، بر روی ژانر ادبی جستار متمرکز می‌شود و می‌کوشد ناداستان‌هایی که شکل و فرم روایی‌تری دارند را معرفی کند. در این مجموعه، روایت‌هایی از نویسندگان سرتاسر دنیا -از آمریکای شمالی تا اروپای شرقی- گردآوری شده که به مضامین انسانی مختلفی اشاره می‌کنند. مضامین و موضوعاتی که ظاهری شخصی دارند ولی ماهیت‌شان جهان‌شمول و برای همه قابل‌فهم است؛ از ادبیات و وطن گرفته تا انزوا و پرسه‌زنی.

این مجموعه در دو سری منتشر شده: سری اول شامل 8 کتاب این هم مثالی دیگر (دیوید فاستر والاس)، اگر به خودم برگردم (والریا لوئیزلی)، البته که عصبانی هستم (دوبراوکا اوگرشیچ)، درد که کسی را نمی‌کشد (جاناتان فرنزن)، هیچ چیز آن‌جا نیست (انی دیلارد)، ماجرا فقط این نبود (زیدی اسمیت)، اگر حافظه یاری کند (جوزف برودسکی) و فقط روزهایی که می‌نویسم (آرتور کریستال) است.

از سری دوم هم تاکنون مجموعه جستارهای نقشه‌هایی برای گم شدن (ربکا سولنیت)، دیدار اتفاقی با دوست خیالی (آدام گاپنیک)، به خاطره اعتمادی نیست (الیزا گبرت) و آخرین اغواگری زمین (مارینا تسوِتایوا) به انتشار رسیده است.


دربارۀ نویسندۀ کتاب به خاطره اعتمادی نیست

الیزا گبرت (Elisa Gabbert) نویسنده، شاعر و جستارنویس آمریکایی است. او در رشته‌های زبان‌شناسی و نویسندگی خلاق درس خوانده و از ستون‌نویس‌های نشریۀ نیویورک‌تایمز به شمار می رود. از گبرت تا کنون چندین مجموعه شعر و جستار به چاپ رسیده است.

مشخصات

نویسندهالیزا گبرت
مترجمکیوان سررشته
مقابله و ویرایشالهام شوشتری‌زاده
طراح جلدحمید قدسی
قطعرقعی
تعداد صفحه248
مجموعهجستار روایی | سری دوم
موضوعجستار آمریکایی
شابک۹۷۸-۶۲۲-۶۱۹۴-62-4
نوبت چاپسوم | 1401

فهرست

یادداشت مترجم | 15-22

ویران باشکوه | 23-40
آرزوی پنهان برای پایان طوفانی

الگوی آخرالزمان | 41-60
همه‌چیز رو به‌راه است

تهدیدها | 61-72
زمین خدایی بی‌اعتناست

بزرگ و آهسنه | 73-88
بزرگ‌تر از آن که نابود نشود

مرگ‌ومیر عظیم | 89-110
نکند واقعاً فناناپذیر باشیم

اتاق کوچک | 111-124
به خاطره اعتمادی نیست

پروژۀ خودبینی | 125-136
از دست رفتن فاجعه‌بار خود

ساحره‌ها و شلاق | 137-174
در بابا هیستری کلاسیک

جنایت حقیقی | 175-192
دهشتناک بود ولی از من فاصله داشت

خیلی خسته‌ام | 193-212
وقتی به فاجعه بی‌اعتنا می‌شویم

در میانۀ ما | 213-226
آیا من هم یک منبع شر دیگرم؟

حرف آخر: واقعی نبودن زمان | 227-237
انگار تا ابد طول کشید

ستایش‌ها و افتخارات

  • کتاب منتخب سردبیران نیویورک‌تایمز
  • نامزد نهایی جایزۀ کلرادو

«صدای گبرت گیرا، واضح و آرام است، او صدای زمان‌های عجیب و اضطراب‌آلود ماست.»

گاردین

«مجموعه‌ای فوق‌العاده.»

پابلیشرز ویکلی

«اثری پر از شجاعت، زیبایی و نبوغ.»

اندرو شان گریر، نویسنده کتاب کمتر

«این کتاب با متن گیرا و ایده‌ها و اندیشه‌های نفس‌گیرش، برای هر کسی که دارد ترس وجودی از زندگی مدرن را تجربه می‌کند، اثری ضروری و حیاتی است.»

لیز لنز، نویسنده

 

«نکته‌ای که باعث باورپذیری جستارهای گبرت شده، مطالعات و جست‌وجوهای جسورانه‌اش است. او از ویژگی جستار به بهترین شکل بهره برده و‌ اطلاعات به دست آمده از تحقیقات گسترده‌اش را با نخ روایت به هم وصل کرده است. به این ترتیب نویسنده تجربه زیسته اول شخص خود را به تجربه سوم شخص جمع مخاطبانش گره زده و جستارهایی نوشته که موضوع همه‌شان با پایان جهان مرتبط است و طبق نوشته روی جلد آن را به “یک راهنمای ادبی برای زندگی پیشا‌آخرالزمانی” تبدیل کرده است.»

روزنامۀ ایران

«همه فصل‌های کتاب عالی بودند؛ اما از میان آنها دو فصل ۵ و ۸ درخشان‌تر از بقیه بودند. اولی را به خاطر اینکه بروز ویروسی شبیه آنفولانزا و به دنبال آن پاندمی را پیش‌‌بینی کرده بود؛ آن هم در سال ۲۰۱۸ و دومی را به دلیل نزدیک‌اش به موضوع مسمومیت دختران در ایران. فصل دوم هم به بازخوانی فاجعه هیروشیما و نظر امریکایی‌ها در این زمینه پرداخته که آن هم بسیار جذاب است. در کل کتابی است که به نظرم چند وقت دیگر باز هم به آن مراجعه خواهم کرد و از نویسنده‌اش اگر کتاب دیگری چاپ شود خواهم خرید.»

⭐⭐⭐⭐  فاطمه‌السادات شه‌روش

«با برخی جستارها بیشتر ارتباط برقرار کردم. در مجموع آینه‌ای در مقابل ما مصرف‌کنندگان خبر و خبرنگاران تولید‌کننده‌ی خبر می‌ذاره و انگیزه‌های نهان هرکدوم‌مون رو عیان می‌کنه. این آگاهی بخشی در این روزهایی که همه بسیار در معرض اخبار، به خصوص اخبار آخرالزمانی، هستیم می‌تونه بهمون کمک کنه مسولانه‌تر در مورد تولید و مصرف اخبار تصمیم بگیریم»

⭐⭐⭐⭐  !afsoonica

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “به خاطره اعتمادی نیست”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “به خاطره اعتمادی نیست”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *