رمان دنکیشوت اولین رمان مدرن دنیا و یکی از مهمترین آثار ادبی تاریخ به شمار میرود. قصهای که بعد از چند قرن هنوز محل بحث و جدل است و به شیوههای مختلف نقد و تفسیر میشود. کتاب روایت آمیزی در دن کیشوت جستاری از مریام ایوان ینسن و پیتر ان. دان است که در آن از رویکرد هومی بابا و شیوۀ درهمآمیزی او برای تشریح داستان سروانتس استفاده کردهاند. این دو در این مقاله نشان میدهند که سروانتس چگونه ایدۀ آرمانشهری را مطرح میکند و از دیدگاه مختلف شخصیتهای قصهاش آنها را به بحث میگذارد. همینطور از ماجراجوییهای این کتاب میگویند و موضوع شکافهای گفتمانی را به بحث میگذارند.
مریام ایوان ینسن و پیتر ان. دان در کتاب روایت آمیزی در دن کیشوت پس از معرفی اصطلاح درهمآمیزیِ هومی بابا که دربارۀ تعامل فرهنگهای مختلف است، میکوشند خوانشی نو از رمان دن کیشوت ارائه دهند. این خوانش تأثیرپذیری متقابل فرهنگ رسمی دنکیشوت و فرهنگ مردمی سانچو را در عرصۀ رویارویی گفتمان، روایت و آرمانشهر بررسی میکند. آنها در این جستار در مورد این موضوع بحث میکنند که سروانتس چطور قطعیت هر دو روایت رسمی و عامیانۀ زمانش را به چالش میکشد و تلاش میکند گفتمان جدیدی عرضه کند؛ گفتمانی مدرن که بر تعامل متکی است و هنوز هم قابلاعتناست و میتوان در موردش بحث کرد.
کتاب روایت آمیزی در دن کیشوت قسمت دوم از مجموعۀ بیشتر از روایت نشر اطراف است که رویا پورآذر دبیریاش را برعهده داشته. مترجم این کتاب بهروز قیاسی است.
بخشهایی از مقالۀ اصلی این کتاب را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.
دربارۀ مجموعۀ بیشتر از داستان
مجموعۀ بیشتر از داستان نشر اطراف، تلاشی است برای ایجاد ارتباطی پربارتر بین داستان و همۀ کسانی که آن را میخوانند و در پی چیزی فراتر از ماجراهای داستان هستند. داستان و خوانندهاش تعاملی دوسویه دارند؛ از یک سو ارتباط با دنیای داستان و چگونگی این ارتباط، نسبت مخاطب و داستان را مشخص میکند و نقش پررنگی در زندگی مخاطب دارد. از سوی دیگر داستانها هم از دل دنیای واقعی سر برمیآورند و بسته به خوانش کسی که روبهرویشان نشسته، شکل و شمایلشان تغییر میکند. این مجموعه میکوشد به رابطۀ بین این دو معنا ببخشد. از این سری تا کنون کتابهای فراروایت در ارباب حلقهها و روایتآمیزی در دنکیشوت به چاپ رسیده است.
دربارۀ نویسندۀ کتاب روایت آمیزی در دن کیشوت
مریام ایوان ینسن (Myriam Yvonne Jehenson) استاد بازنشستۀ رشتۀ ادبیات تطبیقی و مطالعات فرهنگی دانشگاه هارتفورد در کنکتیکات است. نویسندگان زن آمریکای لاتین و دنیای طلایی روستایی از کتابهای مهم این نویسنده به شمار میروند.
پیتر ان. دان (Peter N. Dunn) استاد بازنشستۀ ادبیات و زبانهای رومی دانشگاه وزلییَن کنکتیکات است. از میان آثار تألیفی او میتوان به ادبیات پیکارسک اسپانیایی اشاره کرد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.