میزها و دیوارها | به‌زودی

آفیس، دفتر کار، اداره، شیلا لایمینگ، مریم پوراسمعیل، نشر اطراف، خرید کتاب، دانلود pdf کتاب

مدت‌هاست که داریم به پایان عمر دفتر کار نزدیک می‌شویم. مجموعه برنامه‌های کاربردیِ بامسمای مایکروسافت‌آفیس که برای افزایش بهره‌وری و آسان کردن کار در دفترهای امروزی طراحی شده‌ نخستین ‌بار در سال 1988 با این وعده به بازار آمد که دفتر کاری سیار و نرم‌افزارمبنا فراهم می‌کند. برای همین هم انواع دستگاه‌ها و وظایف معمول اداری را در خود گنجاند، مثلاً ابزار‌های محاسبه (در اِکسل)، ابزارهای واژه‌پردازی (در وُرد) و حتی ابزارهای حروف‌چینی و طراحی گرافیک لازم برای تبلیغات (در پاوِرپوینت). حالا آفیس 365، نسخۀ به‌روزشدۀ این مجموعه، در ازای پرداخت حق عضویت، دسترسیِ ابری به این ابزارها و ابزارهای دیگر را فراهم می‌کند و بیش از یک‌میلیارد کاربر در سرتاسر جهان دارد. کامپیوترهای ما دفتر کارمان شده‌اند، پس دیگر چه نیازی به دفتر کار است؟ این همان پرسشی است که شیلا لایمینگ در کتاب میزها و دیوارها؛ آیا دفترهای کار زنده می‌مانند؟ به دنبال پاسخ آن است.

کتاب میزها و دیوارها در ضمن مرور تاریخچۀ فشردۀ دفتر کار، تلاش می‌کند نشان دهد که چرا بیشتر مردم همچنان دفتر کار را دوست دارند، حتی اگر لزوماً به آن احتیاجی نداشته باشند. لایمینگ بحثش را از قرن نوزدهم آغاز می‌کند؛ زمانی که دفترهای کار به مثابۀ مدل کاری جدید مورد توجه جوامع صنعتی قرار گرفتند و از آن‌ها استقبال شد. پس از آن به قرن بیستم می‌رسد که عصر شکوفایی و تجلی دفترها در سرتاسر دنیا بود و نشان می‌دهد که ادارات چطور، هم از نظر فیزیکی و هم از لحاظ فرهنگی، تکامل پیدا کردند. و نهایتاً به قرن بیست‌ویکم و عصر تکنولوژی پا می‌گذارد. دوره‌ای که به خاطر دورکاری و فناوری‌های پیشرفته شاید شکل آفیس تغییر کرده باشد ولی در مناسبات کاری همچنان حضوری پررنگ و انکارناپذیر دارد.

کتاب میزها و دیوارها به دنبال ادای احترام به مکان‌ها و آدم‌ها و چیزهایی است که باعث شده‌اند کارخانۀ کار در طول تاریخ کار کند، حتی به مکان‌ها و آدم‌ها و چیزهایی که باعث دشوارتر شدنِ کار شده‌اند. بحث این کتاب هم با آدم‌های جورواجور (رئیس‌ها، منشی‌ها، کارکنان بخش فروش) سروکار دارد و هم با اشیای جورواجور (چراغ‌های رومیزیِ مطالعه و صندلی‌های گَردان و کاغذنگه‌دارها). همین‌طور سراغ ساختمان‌هایی می‌ریم که این آدم‌ها و اشیا را سال‌های سال در خود نگه داشته‌اند و جا داده‌اند. همۀ این‌ها بخشی از موزۀ بزرگ و درهم‌برهمی است که حالا اسمش دفتر کار است؛ جایی که مأمن کار فکری نسل‌های بسیاری بوده و لاجرم ــ شاید به شکلی دگرگون‌شده ــ همچنان خواهد بود.

کتاب میزها و دیوارها را مریم پوراسعمیل ترجمه کرده و نشر اطراف به‌زودی آن را به انتشار خواهد رساند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *