بمبئی رقص الوان است

۱۱۲,۰۰۰ تومان

بمبئی به روایت مسافران دورۀ قاجار | به روایت علی‌اکبر شیروانی

کتاب بمبئی رقص الوان است متشکل از هفت گزارش دربارۀ سفر اهالی دورۀ قاجار به بمبئی هندوستان است. هفت گردشگری که در قرن‌های دوازدهم و سیزدهم هجری شمسی با سختی و مشقت فراوان خود را به این سرزمین بزرگ و رنگارنگ رساندند تا سحر و جادوی آن، و هر چه در موردش شنیده بودند را از نزدیک و با چشم خود ببینند. این کتاب روایت این مسافران از مواجهه با شهر بمبئی، اهالی و فرهنگ هند است. این اثر جلد پنجم از مجموعۀ تماشای شهر محسوب می‌شود و به همت علی اکبر شیروانی و زهره ترابی گردآوری و تدوین شده است.

 

🔵 نسخۀ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از سایت‌های طاقچه، فیدیبو و کتابراه تهیه کنید.

 

 

دانلود PDF بخش‌هایی از کتاب بمبئی رقص الوان است

هند سرزمینی جادویی و افسانه‌ای است؛ کشوری که مردمانش معتقدند از جهان بزرگ‌تر است. این شهرت نه مروبط به زمان حال که قرن‌هاست وجود دارد و در جریان است. به همین خاطر هم بوده که این سرزمین همیشه مقصدی برای گردش و بازدید به شمار می‌رفته. ایرانیان هم از دیرباز با هند آشنا بوده‌اند و هم برای مسافرت و هم برای تجارت به آن‌جا رفت و آمد می‌کردند. کتاب بمبئی رقص الوان است شرح سفر برخی از ایرانیان دورۀ قاجار به این شهر بزرگ هند است. این چهره‌ها که همگی از زنان و مردان سرشناس به شمار می‌رفتند، از سفرشان گزارش‌ها و سفرنامه‌هایی آماده کرده‌اند که حالا ارزش تاریخی بسیاری دارد. چون نه فقط چهرۀ بمبئی سه قرن پیش را نشان می‌دهد، که تا حد زیادی بازتاب‌دهندۀ نگرش و نگاه فعلی ما به این شهر و کشور هم هست.

مشخصاً روایت مسافران، مخصوصاً مسافران اول سهم انکارناپذیری در شکل‌گیری هویت شهرها در ذهن ما دارد. به همین دلیل می‌توان گفت تصویر خیالی‌ای که از بمبئی در ذهن همۀ ما نقش بسته، تا حد زیادی از توصیفات و اغراق‌ها و غافلگیری‌های همین گردشگران و تاجران پدید آمده. روایت این گروه در کتاب بمبئی رقص الوان است نشان می‌دهد که آن‌ها چطور در اولین برخوردشان این شهر و فرهنگ هند را درک کرده‌اند و به مردم ایران انتقال داده‌اند. این مجموعه نه‌فقط برای علاقه‌مندان به تاریخ، که برای جامعه‌شناسان و مردم‌شناسان هم منبعی ارزشمند و قابل‌اعتناست.
کتاب بمبئی رقص الوان است پنجمین جلد از مجموعه «تماشای شهر» است. علی‌اکبر شیروانی دبیر این مجموعه است و پژوهش‌ها زیر نظر او انجام گرفته. مصاحبۀ رادیو فرهنگ با او را می‌توانید از این‌جا گوش بدهید.


دربارۀ مجموعۀ تماشای شهر

تماشای شهر، مجموعه‌ای پنج‌جلدی از نشر اطراف است که به سفرهای خارجی افراد سرشناس، دولتمردان و شاهزادگان دورۀ قاجار می‌پردازد و گزارش و روایت آن‌ها از این موقعیت را بازتاب می‌دهد؛ چهره‌هایی همچون ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه، میرزا صالح، ظهیرالدوله و علویه خانم کرمانی. هر یک از کتاب‌های این سری به یکی از شهرهای پاریس، لندن، سن پترزبورگ، استانبول و بمبئی اختصاص دارد و در آن‌ها بخشی از سفرنامه و خاطرات این مردان یا زنان منتشر شده است. پاریس از دور نمایان شد، قهوۀ استانبول نیکو می‌سوزد، آسمان لندن زیاده می‌بارد، سن‌پترزبورگ موزیکانچی دارد و بمبئی رقص الوان است عناوین کتاب‌های این مجموعه هستند که زیرنظر علی اکبر شیروانی جمع‌آوری و تدوین شده‌اند.


دربارۀ گردآورندۀ کتاب بمبئی رقص الوان است

علی اکبر شیروانی (متولد 1360) نویسنده، پژوهشگر و روزنامه‌نگار است. او در رشته‌های علوم اجتماعی و پژوهش هنر تحصیل کرده و در دو دهۀ اخیر در چندین روزنامه و مجله حضور داشته است. شیروانی مدرس داستان‌نویسی و نویسندگی هم هست و کارگاه‌های مختلفی در این زمینه برگزار کرده. مجموعۀ پنج جلدی تماشای شهر و کتاب راه ننوشته از مهم‌ترین آثار او به شمار می‌روند.

مشخصات

دبیری و تدوینعلی‌اکبر شیروانی
تحقیقزهره ترابی
یازبینی نهایی متنمحمدمهدی حیدری
طراح جلدحسین اسکندری
مدیر هنریکیارنگ علایی
قطعپالتویی
تعداد صفحه132
مجموعهتماشای شهر
موضوعتاریخی | سفرنامه
شابک۹۷۸-۶۰۰-98019-7-8
نوبت چاپهفتم | 1403

فهرست

این رشوۀ بی‌انصاف | 11-26
سید محمدحسن

زنان عاقلۀ حَسینه | 27-36
میرزا ابوطالب‌خان

سلسلۀ فارسی | 37-56
حاجی پیرزاده

سرخ عبیرآمیز جگری‌فام | 57-92
محمدعلی بهبهانی

بسیار عالی‌جناب | 93-100
میرزا عبدالرئوف

در زمرۀ عفایف | 101-108
نایب‌الصدر شیرزای

جور به جور | 109-121
حاجیه‌خانم علویۀ کرمانی

ستایش‌ها و افتخارات

«هنوز لندن رو نخوندم، ولی این کتاب رو از باقی مجموعه بیشتر دوست داشتم
چند تا دلیل در موردش فکر میکنم، یکی اینکه بمبئی جنسش بیشتر شبیه ماست تا مثلا پاریس یا سن پترزبورگ.
دلیل دیگه هم این میتونه باشه که راویانی که انتخاب شدن، حداقل در ظاهر کمتر درباری بودن، برای همین روایت مردمی تره و بیشتر از کف جامعه اومده»

⭐⭐⭐⭐  محمد شفیعی

«خیلی خیلی خوندن اوضاع و احوال هند در اون سال ها برام جالب بود.»

⭐⭐⭐⭐  سیده زهر

«توصیف هندِ تحت استعمار انگلیس از چشم سیاحان و تجار و طبقه مرفه قاجاری جذابیتی تاریخی و اجتماعی دارد. توصیف آکنده از شور و شوق نسبت به مصنوعات جدید انگلیسی به خوبی نشان میدهد که یکی از علل پذیرش کشورهای استعمارگر در کشورهای تحت سلطه همین غش‌کردن طبقه حاکم به سمت رفاه تمدن جدید است. فی‌المجموع کتاب نکات جالبی داشت که تکمیل‌کننده نگاه ما به هند قبل از استقلال می‌تواند باشد.»

⭐⭐⭐  Ali.n

«این کتاب هم مثل بقیه سفرنامه های دوران قاجار..این بار سفر به هند
با خوندن این کتاب متوجه شدم که هند همیشه رقص الوان بوده..جشنواره رنگ و بو و طعم از دیرباز نظر همه مسافران رو به خودش جلب میکرده
کار آقای شیروانی هم شایسته تقدیره ..اینکه این متون رو جمع آوری کردن و با ویرایش اندکی در اختیار مخاطب گذاشتن👏👍👌»

⭐⭐⭐  Nahid

«این سری کتاب از لحاظ نوع روایت برام جالبن و این که اون موقع‌ها چقدر جزییات برای مسافران اهل قلم مهم بوده.»

Shahrzad

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “بمبئی رقص الوان است”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “بمبئی رقص الوان است”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *