ماجرا فقط این نبود

۱۲۲,۰۰۰ تومان

زیدی اسمیت | احسان لطفی و معین فرخی

زیدی اسمیت در جستارهای کتاب ماجرا فقط این نبود بلوغش را شرح می‌دهد و از بازنگری دائمی زندگی و شیوۀ نوشتن و خواندن، کنجکاوانه نگاه‌کردن به هر مرحله از زندگی و بدیهی ندیدن باورهای تثبیت‌شده می‌گوید. او در جستارهایش نه در مقام نویسنده‌ای جاافتاده، که در جایگاه نویسنده‌ای مشتاق یادگیری، مادری درگیر ادبیات و دورگه‌ای بریتانیایی‌جاماییکایی از طبقۀ متوسط می‌نویسد تا تأملاتش به گفت‌وگویی بینجامند و راه‌های تازه‌تری برایش باز کنند. اسمیت به آزادی تفکر و لزوم ‌در خود نماندن معتقد است و بی‌ثباتی را نشانۀ باور داشتن می‌داند؛ باور به این‌که شاید ماجرا فقط این نباشد، که شاید حقیقت در سویۀ دیگری از زندگی باشد.

 

🔵 نسخۀ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از سایت‌های طاقچه، فیدیبو و کتابراه تهیه کنید.

 

 

دانلود PDF بخش‌هایی از کتاب ماجرا فقط این نبود

متن‌های کتاب ماجرا فقط این نبود از دو مجموعه‌جستار موفق زیدی اسمیت برگزیده شده‌اند که در سال‌های 2009 و 2018 منتشر شده‌اند. اسمیت به داشتن دقتی منحصربه‌فرد دربارۀ مسائل شخصی و فرهنگی و مواضع به دور از تعصبش نسبت به نژاد، مذهب و هویت فرهنگی شهرت دارد که فارغ از موضوع جستارهایش، متن‌های او را فهمیدنی و دل‌نشین می‌کند. در بررسی رخدادهای معاصر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی همیشه ردپای پررنگی از تجربۀ شخصی‌اش به چشم می‌خورد. صمیمیت، صراحت و تیزبینی او در کنار زبان ادبی پرداخت‌شده‌اش، جستارهای او را در اوج ژورنالیسم و جستارنویسی ادبی نشانده. اسمیت با زبردستی تمام سبکی در جستارنویسی ادبی خلق کرده که همزمان خوشایند و خردمندانه است. به گفتۀ منتقدان، جستارهای او در زمرۀ متون ادبی هوشمندانه‌ای هستند که هم برای نویسنده‌ها و هم برای خواننده‌ها موهبتی کم‌نظیر به شمار می‌آیند.

موضوع محوری تمام جستارهای کتاب ماجرا فقط این نبود رمان و ادبیات و هنر است. زیدی اسمیت در این روایت‌ها از دریچۀ این هنر وارد زندگی می‌شود و به معنا و لایه‌های پنهان آن می‌رود. ویژگی اسمیت این است که بی‌پروا و شجاعانه تغییر موضع و تغییر نظر می‌دهد و در بسیاری از نوشته‌هایش روایتی از تجربه‌های شخصی‌اش را با مخاطب در میان می‌گذارد تا به خودش و دیگران یادآوری کند که هیچ ‌وقت برای تغییر عقیده دیر نیست.

کتاب ماجرا فقط این نبود را معین فرخی و احسان لطفی ترجمه کرده‌اند.

برای آشنایی با سبک نوشتاری و افکار زیدی اسمیت پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را با ترجمۀ معین فرخی بخوانید. گفت‌وگوی گاردین با او را هم می‌توانید در این‌جا بخوانید.


دربارۀ مجموعۀ جستار روایی

مجموعۀ جستار روایی نشر اطراف، بر روی ژانر ادبی جستار متمرکز می‌شود و می‌کوشد ناداستان‌هایی که شکل و فرم روایی‌تری دارند را معرفی کند. در این مجموعه، روایت‌هایی از نویسندگان سرتاسر دنیا -از آمریکای شمالی تا اروپای شرقی- گردآوری شده که به مضامین انسانی مختلفی اشاره می‌کنند. مضامین و موضوعاتی که ظاهری شخصی دارند ولی ماهیت‌شان جهان‌شمول و برای همه قابل‌فهم است؛ از ادبیات و وطن گرفته تا انزوا و پرسه‌زنی.

این مجموعه در دو سری منتشر شده: سری اول شامل 8 کتاب این هم مثالی دیگر (دیوید فاستر والاس)، اگر به خودم برگردم (والریا لوئیزلی)، البته که عصبانی هستم (دوبراوکا اوگرشیچ)، درد که کسی را نمی‌کشد (جاناتان فرنزن)، هیچ چیز آن‌جا نیست (انی دیلارد)، ماجرا فقط این نبود (زیدی اسمیت)، اگر حافظه یاری کند (جوزف برودسکی) و فقط روزهایی که می‌نویسم (آرتور کریستال) است.

از سری دوم هم تاکنون مجموعه جستارهای نقشه‌هایی برای گم شدن (ربکا سولنیت)، دیدار اتفاقی با دوست خیالی (آدام گاپنیک)، به خاطره اعتمادی نیست (الیزا گبرت) و آخرین اغواگری زمین (مارینا تسوِتایوا) به انتشار رسیده است.


دربارۀ نویسندۀ کتاب ماجرا فقط این نبود

زیدی اسمیت (Zadie Smith) نویسنده و استاد دانشگاه بریتانیایی‌جامائیکایی، در لندن به دنیا آمده است. اسمیت در دانشگاه زبان انگلیسی تدریس می‌کند و از استعدادهای نوظهور ادبیات انگلستان به شمار می‌رود. او نامزد جایزۀ ملی حلقۀ منتقدین بوده و رمان معروفش دندان سپید، در لیست صد رمان برتر انگلیسی زبان قرن قرار گرفت.

مشخصات

نویسندهزیدی اسمیت
مترجمانمعین فرخی | احسان لطفی
دبیر مجموعهمعین فرخی
ویراستار امین شیرپور
طراح جلدحمید قدسی
قطعرقعی
تعداد صفحه136
مجموعهجستار روایی | سری اول
موضوعجستار انگلیسی
شابک۹۷۸-۶۲۲-۶۱۹۴-۳۰-۳
نوبت چاپنهم | 1401

فهرست

سخن مترجم | 15-22
تصویری از یک نویسنده: هیچ چیز بدیهی نیست

خوشی | 23-34
آیا خوشی لذت‌بخش است؟

آن احساس چموش | 35-50
چطور رمان می‌نویسم

بازخوانی بارت و نابوکوف | 51-72
خانه‌ی رمان از آن کیست، نویسنده یا خواننده؟

ده یادداشت درباره‌ی آخرهفته‌ی اسکار | 73-88
بعدش کجا می‌‌روند؟

حمام | 89-102
خانواده، واقعه‌ای خشونت‌بار

مرد مرده می‌خندد | 103-129
استندآپ کمدی یا هنر رجزخوانی برای مرگ؟

ستایش‌ها و افتخارات

«درک عمیق و پذیرفتن [جملات] زیدی اسمیت… مشکلات ما را در هضم تجربیات گذشته‌مان کاهش خواهد داد یا دست‌کم تسکینی خواهد بود در موقعیت‌هایی که خود را در رنج عمیق درون‌مان تنها می‌یابیم. به ما توان انسجام‌بخشی به حفره‌هایی در داستان زندگی‌مان خواهد بخشید.»

سعید صدقی

« جستار درباره بارت و نابوکوف عالی بود و با خواندنش فکر می‌کنم چه اندازه جریان ادبی جهان می‌تواند تحت تاثیر یک هژمونی از جریان بی‌اندازه مهم دیگری غافل باشد. چه اندازه ذهن ما، ذهن جمعیت بزرگ کتاب‌خوانان و کتاب‌دوستان و نظریه‌ادبی‌بازها ممکن است در سیطره یک رویکرد باقی بماند و از جریان مقابلش (که اتفاقا من یکی دست کم با آن همدل‌ترم) غافل بماند. ای کاش این نیم‌نگاه کوتاه به نابوکوف منجر به بازنگری عمده‌ای در همه آنچه می‌شد که در دهه‌های اخیر نظریه پردازی ادبی خوانده‌ایم و به دلایل کاملا ایدئولوژیک یک سوی ماجرا را کاملا نادیده گرفته است. جستار آن احساس چموش چند نکته کارگاهی خیلی مهم برای داستان‌نویسان دارد و آن جستار که درباره اسکار است هم یک ویژگی مهم دارد: شما در قلب جهانی که از آن می‌نویسد می‌برد، جهان روایتش را به راستی زنده توصیف می‌کند، و مطمئن می‌شود که شما درون روایتش اقامت گزیده‌اید. به گمانم اساسا آفریدن جهان داستانی رکن اساسی و اغلب مغفول روایت است و به ویژه در جستارهای روایی چه بارها که نادیده گرفته می‌شود و چه قدر می‌توان از این جستار در این زمینه آموفت. (البته که برخی نظریه‌پردازان مهم روایت همچون فلودرنیک هم البته با واژگان دیگری همچون هم بوم‌پنداری به چیزی شبیه همین اهمیت و اساسی بودن جهان داستانی معتقدند. در یک جمله شاید بتوان گفت یکی از ویژگی‌های روایتمندی را بازسازی تجربه‌ شخصیت در ذهن خواننده می‌دانند.) در مجموعه جستارهای روایی اطراف این دو سه جستار از این کتاب را به گمانم از همه قبلی‌ها بیشتر دوست داشتم.»

مسعود بُربُر

«چه‌قدر قلم ساده ای داشت و چه موضوعات دم‌دستی و خلاقانه‌ای! البته جز جستاری که مربوط به بارت و ناباکوف بود. جستارهای «خوشی» و «مرد مرده می‌خندد» چیزایین که آرزوی نوشتنشون رو دارم؛ شخصی، حزن‌آلود و قابل لمس؛ صدای باقی‌مونده‌ی نسلی که هیچ‌‌وقت وجود نداشته.»

⭐⭐⭐⭐⭐  Ellie

«متن روان، موضوعات متنوع و بعضا ملموس درمورد نوشتن رمان، خانواده، خوشی و لذت، استندآپ کمدی، آخر هفته‌ی اسکار ناباکوف و بارت و جایگاه خواننده. درکل دوست‌داشتنی.»

⭐⭐⭐⭐  aurora

«اگر در کتابفروشی اتفاقی به این کتاب رسیدید(کاش کتابفروشی‌ها جای اینکه کتاب‌های اطراف را پخش و پلا کنن، یک قفسه جدا براش انتخاب می‌کردن.) برید و اون جستار آخر را حداقل بخونید که عجب متن درخشانی است!»

⭐⭐⭐⭐  Ali Mousavi

«این کتاب همانطور که روی جلد نوشته یک مجموعه جستار درباره زندگی در کنار یا در دامان ادبیات و هنر است. (جستار به روایت‌هایی شخصی و صمیمی گفته می‌شود که به موضوعی کمابیش تخصصی و علمی می‌پردازد و در عین حال، سختی یک متن علمی را ندارد.) زیدی اسمیت نویسنده ای که در اوایل جوانی به فردی مشهور با کتابی پرفروش تبدیل شده، اعتقاد دارد که بی ثباتی در عقیده و تغییر باور، می‌تواند اتفاق بیفتد و لزومی بر پوشاندن آن نیست. او در این جستارها، بلوغ فکری و رشدی را که در مسیر نوشتن به آن دست یافته به خواننده نشان می‌دهد. اسمیت می‌گوید که زندگی وجوه متفاوتی دارد و ما همیشه، همه‌ی آن‌ها را در نظر نمی‌گیریم. جستارهای این کتاب، از نوشتن درباره رمان‌هایش، زندگی خانوادگی‌اش تا بررسی تفکر و نگاه فلسفی دو نویسنده معروف درباره نوع متن و نوع خواننده را در بر می‌گیرد. به نظر من این کتاب برای مخاطب علاقه‌مند به نوشتن یا به مطالعه جستار، یا در حالت کلی‌تر مخاطبان نشر اطراف، کتاب جذابی‌ست.»

⭐⭐⭐⭐  سوده عابدی

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “ماجرا فقط این نبود”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “ماجرا فقط این نبود”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *