رست‌خیز

رست‌خیز | بیست و چهار روایت از روضه‌هایی که زندگی می‌کنیم (چاپ سوم)

دبیر مجموعه: نفیسه مرشدزاده

رست‌خیز عنوان کتاب دوم از مجموعه‌‌ی «کآشوب» است که انتشارات اطراف بنا دارد هر سال در آستانه‌ی محرم به مخاطبان عرضه کند. در این مجموعه نسبت تجربه‌های متفاوت فردی با عزای حسینی در همین سال‌ها ثبت می‌شود.

اگر می‌خواهید بدانید چطور واقعه‌ی سال ۶۱ هجری به سبک زندگی گروه‌هایی از جامعه معنا می‌بخشد، مجموعه‌ی «کآشوب» نشر اطراف نگاه جامع و کاملی در این زمینه به شما می‌دهد.

 

نسخه الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از سایت طاقچه ، فیدیبو و کتابراه تهیه کنید.
این کتاب را می‌توانید در بخش کنارِکتاب با بسته‌بندی اختصاصی خریداری کنید.

خواندن روایت‌های متعدد عزاداری حسینی فقط ما را با تنوع و گستردگی صداهای دیگر و سبک‌های مختلف و منحصربه‌فرد سوگواری دینی آشنا نمی‌کند. تجربه‌ی غم‌های شخصی و خصوصی دیگرانی که هر یک به شکلی منحصربه‌فرد با رخداد عظیم روز دهم گره خورده‌اند، معانی جدیدی برای بسیاری از مفاهیم انسانی خلق می‌کند. تأثیر این تکثر معنای زیسته، کم از خیمه‌های کوچک و بزرگ عزاداری که لابه‌لای صفحات این کتاب برپا شده‌اند، نیست. انسان امروز بیش از هر چیز نیازمند معناست تا نابسامانی‌های زندگی‌اش را به مدد روایت مهار کند.

رست‌خیز کتاب جستجوگرانی است که تشنگی و نیزه و خون، عطش‌شان را به فهم ابعاد این عشق بی‌مثال فرو نمی‌نشاند و کنار سنت‌های گرم و رایج محرم، و آن سوی معجزات و شفا‌ها و اشک‌ها و گره‌گشایی‌ها به دنبال روایت ماجرای عبور از رنجی هستند که سرچشمه‌ی جوشان زندگی است؛ ماجرای گذر مردمان بزرگ از تنگنای مصیبت.

این کتاب شرحِ زنده شدن ذره‌ای از درون انسان در فراخوانِ هر ساله‌ی محرم است. داستان شنونده‌هایی که از مجلس روضه، خرده‌ای اندیشه، اندکی شهود یا تغییری کوچک غنیمت برده‌اند. در این اثر بیست و چهار نفر از تجربه‌هایی نوشته‌اند که در دل سنت عزاداری این روزها و در همین کوچه‌ها و تکیه‌ها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازه‌ای‌‌ با خودش آورده است. رستخیز  روایت محشر هرساله است که هنوز هم رستگاری‌های کوچک و بزرگ می‌آفریند و ما را نو می‌کند.

دانلود فایل فهرست و مقدمه‌ی ناشر کتاب رست‌خیز
روایت «پاتیل‌ها را لت می‌زنم» را می‌توانید با صدای نویسنده‌ی اثر، احسان عبدی‌پور، از این‌جا دانلود کنید.
گزارش نشست نقد کتاب «رست‌خیز» را می‌توانید در این‌جا مطالعه کنید.
مصاحبه‌ی «کافه خبر» با نفیسه مرشدزاده به مناسبت انتشار کتاب «رست‌خیز» را می‌توانید در این‌جا مطالعه کنید.

روایت‌های [رست‌خیز] را روحانیان، قهرمانان یا عارفان ننوشته‌اند، بلکه نویسندگانش افرادی از جنس خودمان هستند و همین امر باعث می‌شود درک و فهم و باور این روایت‌ها آسان‌تر شود.

دکتر نعمت‌الله فاضلی، استاد انسان‌شناسی و علوم اجتماعی

تنوع این روایت‌ها و مواجهه‌ها، کاشوب و رستخیز را به کتاب‌هایی خواندنی تبدیل کرده است.

محسن حسام مظاهری

در «رست‌خیز» ۲۴ نفر از تجربه‌هایی نوشته‌اند که در دل این سنت عزا و در همین کوچه‌ها و تکیه‌ها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازه با خودش آورده است. کتاب رست‌خیز روایت محشر هر ساله است که هنوز هم رستگاری‌های کوچک و بزرگ می‌آفریند و ما را نو می‌کند.

عاطفه جعفری، فرهیختگان آنلاین

خواندن این سه کتاب که مجموعه‌ای از چند ده روایت شخصی خوش‌قلم و خوش‌خوان ‌از بعدِ عاطفی تجربه‌ی محرم و صفر است برای فهم ژرفا و قدرت این تجربه‌ها بیشتر به شما کمک می‌کند.

محمدرضا جلایی‌پور

این ۲۴ روایت، آینه تمام‌نمایی از انعکاس عشق به سالار شهیدان با قلم‌های بدیع و پویا از نویسندگانی اغلب جوان است.

خبرگزاری آنا

تجربه‌ غم‌های شخصی و خصوصی دیگرانی که هر یک به شکلی منحصربه‌فرد با رخداد عظیم روز دهم گره خورده‌اند، معانی جدیدی برای بسیاری از مفاهیم انسانی خلق می‌کند. تأثیر این تکثر معنای زیسته، کم از خیمه‌های کوچک و بزرگ عزاداری که لابه‌لای صفحات این کتاب برپا شده‌اند، نیست. انسان امروز بیش از هر چیز نیازمند معناست تا نابسامانی‌های زندگی‌اش را به مدد روایت مهار می‌کند.

سمیرا اسدی، ایسنا

«رستخیز» در 212 صفحه، دست مخاطبش را می گیرد و به سفری طولانی در تاریخ و جغرافیا می برد. سفری که آدم هایش، با تمام تفاوت ها و اختلاف هایشان، در محبت به آن مرد، مشترک و متحدند… ویژگی اصلی این بیست و چهار روایت، غنای ادبی بالای آن هاست.  همه ی روایت های این کتاب، حداقل های یک متن استاندارد را دارند و خلاقیت در روایت، عنصر اصلی تمام آن ها به حساب می آید.

سایت ویرگول

روایت‌های این کتاب این امکان را برای خواننده فراهم می‌کند که از عاشورا تا عاشورای سال بعد روایت و دستمایه و توشه برای زندگی کردن مخاطب با روضه فراهم باشد… «رست‌خیز» می‌تواند تجربه‌هایی از افراد مختلف و نحوه مواجهه‌شان با روضه را مکتوب کند و در اختیار کسانی قرار دهد که می‌خواهند از تجارب برای متون داستانی استفاده کنند از این حیث این روایت‌ها به خاطر عینی بودن‌شان می‌تواند دستمایه خوبی برای خلق آثار بعدی باشد.

حسام آبنوس، روزنامه‌ی وطن امروز

از شب هفتم که این جلد را خریدم رستخیز توی هیات‌های مختلف تهران از کیفم بیرون زده بود. توی راه‌ها و حدفاصل نماز تا شروع مراسم‌ها کتاب دستم بود و شد که چند نفر توی راه و توی هیات بگویند تعریفش را زیاد شنیده‌اند و چند دقیقه‌ای عاریت بگیرند و ورقی بزنند. توی ذهن من این می‌گذرد که نفیسه مرشدزاده چقدر هوشمندانه خودش را در خیمه‌های مختلف تکثیر کرده. زنده و ماجور و مقبول باشد.
بالاخره تمامش کردم . و چه تمام کردنی . چه روایت های عمیق و درخشانی داشت .چه ایده هایی و چه سرنخ هایی برای پی گیری موضوعاتی مثل رابطه‌م با سنتم بهم میداد. واقعا به خوندنش توصیه میکنم ..خلاصه اوصیکم بلاطراف!
مهمترين ويژگي كتاب رستخيز آشنايي زدايي از نگاه به عزاداري و ادابي ست كه خيلي هامان ترجيح ميدهيم در موردش صحبت نكنيم و به شيوه معمول و عادت مالوف برگزارش كنيم حتي اگر ندانيم فلسفه اش چيست و چرايي اش!
با روایت “پاتیل‌ها را لت می‌زنم” خندیدم و گریستم و شیرینی‌اش در جانم نشست.

 

مشخصات

مشخصات کتابمشخصات فیزیکی
دبیر مجموعهنفیسه مرشدزادهقطع۲۲۰×۱۶۰ م‌م.
نویسندگان به ترتیب حروف الفبازینب ابراهیم‌زاده، معین ابطحی، سیداحمد برقعی، رؤیا پورآذر، حبیبه جعفریان، علی حسن‌آبادی، سمیه‌سادات حسینی، محمدسرور رجایی، محمدعلی رکنی، علی رمضان، علی زند، علی سیف‌الهی، زهرا شاهی، مهدی شریفی، امین شیرپور، غلامرضا طریقی، احسان عبدی‌پور، فاطمه علوی‌یگانه، زهرا کاردانی، محمدرضا کریمی‌راد، یاسین کیانی، محمدحسین محمودزاده، شهید بهروز مرادی، سید امید مؤذنیتعداد صفحات۲۱۲ ص.
ویراستارعلی حسن‌آبادینوع جلدنرم
طراح جلدحمید قدسینوع کاغذبالک ۶۰گرم
عکس روی جلدحجت حمیدیوزن۲۵۰ گرم
صفحه‌آراییکارگاه نشر اطراف
فروستمجموعه‌ی کآشوب ۲
موضوعروایت‌های کوتاه فارسی – قرن ۱۴ – مجموعه‌ها
شابک۹۷۸-۶۲۲-۶۱۹۴-۰۷-۵
نوبت چاپسوم، ۱۰۰۰ نسخه
مجموع تیراژ چاپ‌های قبلی۸۲۰۰ نسخه
نسخه‌ی دیجیتالhttps://taaghche.ir/book/40305
صفحه در فیپاhttp://opac.nlai.ir/opac-prod/bibliographic/5312877

فهرست کتاب

پاتیل‌ها را لت می‌زنم، احسان عبدی‌پور

هسته‌ی اندوه، حبیبه جعفریان

بعد از شلاق، مهدی شریفی

رکاب زدن با نورکریم، محمدحسین محمودزاده

شیشه‌ی شمر، غلامرضا طریقی

مقامِ مضطر، رویا پورآذر

مجلس ملا‌موسی در جاده‌ی آبادان، شهید بهروز مرادی

جهتِ خواب دیدنِ رفتگان، زهرا شاهی

آتش و موی، محمد علی رکنی

حاج آقاها دوبار نمی‌آیند، معین ابطحی

بعد از رسول، علی حسن‌آبادی

مرد کویر کجا گریه می‌کند، زهرا کاردانی

سینه‌سرخ‌ها، سید احمد برقعی

مرشد و اشقیا، علی سیف‌اللهی

سیتارابین، سمیه‌سادات حسینی

دمِ دیگ‌های سیاه، علی رمضان

لِلحُروب رجالاً، محمدرضا کریمی‌راد

نابازیگری، سید امید مؤذنی بایگی

تراژدی شخصی، یاسین کیانی

گوشه‌ی حسین، زینب ابراهیم‌زاده

شهید شد عباس محترم، محمدسرور رجایی

یک شب خدمت، امین شیرپور

نذر کردنِ نبض دوم، فاطمه علوی یگانه

کاکُلی، علی زند

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “رست‌خیز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “رست‌خیز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *