نزدیک ایده

۱۷۷,۰۰۰ تومان

زیمونه یونگ و یانا مارلنه مادِر | ستاره نوتاج

کتاب نزدیک ایده متشکل از نه گفتگو، یادداشت‌ و جستار است که می‌کوشند به دو پرسش اساسی دربارۀ مکان‌ها و نامکان‌هایی که در آن‌ها فکر می‌کنیم پاسخ دهند؛ اینکه «مکان ‌‏چگونه بر فکرها و ایده‌های ما تأثیر می‌گذارد؟» و «ایده‌ها کجا سراغ ما می‌آیند؟» زیمونه یونگ و یانا مارلنه مادِر در کتاب‌شان به سراغ متفکرانی همچون برنت بوزل، هانا انگلمایر، کاترین پسیگ، بیرته مولهف و مشاله تولو رفته‌اند و این موضوع را با آن‌ها در میان گذاشته‌اند. پاسخ آن‌ها بیش از آن‌که ما را با مکان‌های مناسب یا نامناسب فکر کردن آشنا کند، به اندیشیدن دربارۀ اندیشیدن وادار می‌کند. در این یادداشت‌ها و جستارها، با «جا»یی ‏که فکر در آن به کار می‌افتد سروکار داریم، اما پای خیلی چیزهای دیگر هم به ماجرا باز شده تا ما به ماهیت فکر کردن هم فکر کنیم. با کمک این کتاب احتمالاً بهتر درک می‌کنیم که چرا خیلی از افکار در آشپزخانه‌ها شکل می‌گیرند، سخنرانی‌های ملال‌آوری چگونه خلاقیت را برمی‌انگیزانند، رابطۀ بین فنجان‌های قهوه و ایده چیست یا ‏کافه‌های شلوغ چطور می‌توانند پناهگاه ذهن شوند.

 

🔵 نسخۀ الکترونیک کتاب نزدیک ایده را می‌توانید از پلتفرم‌های طاقچه و فیدیبو تهیه کنید.

 

 

دانلود PDF بخش‌هایی از کتاب نزدیک ایده

کتاب نزدیک ایده دربارۀ فضاها و مکان‌هایی است که فکرمان را به کار می‌اندازند و کمک‌مان می‌کنند به ایده‌هایی خلاقانه برسیم. زیمونه یونگ و یانا مارلنه مادِر در این‌باره چند پرسش‌ بنیادین مطرح می‌کنند و از روزنامه‌نگاران، دانشمندان و نویسندگان می‌خواهند به آن‌ها پاسخ دهند؛ مثل اینکه «کجا می‌اندیشید؟»‌، «کجا افکارتان به نظر و ایده‌ای خاص ختم می‌شود؟» و مهم‌تر از این‌ها «مکان اندیشیدن چه تأثیرهای کمی و کیفی‌ای بر افکار و ایده‌هایتان دارد؟» پاسخ برنت بوزل، هانا انگلمایر و کاترین پسیگ، بیرته مولهف، اسون هانوشک، کارولین امکه، نورا اشترنفلد، رباب حیدر، آن کاتن، و مشاله تولو به این پرسش‌ها در قالب یادداشت‌هایی فلسفی، روایت‌هایی مبتنی بر تجربه‌ی شخصی، گفت‌وگو‌، مشاهدات خودزندگی‌نامه‌ای، توصیف‌ تصاویر ذهنی و جستار ارائه شده‌ است.

زیاد پیش می‌آید که وقتی کسی در فکر فرو رفته، از او بپرسیم به چه فکر می‌کند. اما سؤال مهم‌تری هم وجود دارد: ما اصلاً چرا فکر می‌کنیم و چه چیزهایی بر جنس افکارمان تأثیر می‌گذارند؟ فکر کردن شاید تنها فرایندی باشد که از لحظۀ تولد تا دم مرگ در ما جریان دارد. همۀ ما ساعات بسیاری از روز را درگیر افکار مختلفی هستیم، با خود حرف می‌زنیم، سؤال می‌پرسیم و پاسخ می‌دهیم. شاید هم خیلی‌ از ما بیشتر دنبال جایی برای فکر نکردن باشیم تا مکانی برای فکر کردن. ما حتی وقتی فکر می‌کنیم که دیگر نباید فکر کنیم هم فکر می‌کنیم. با این حساب، اگر از ما بپرسند کِی و کجا فکر می‌کنید، احتمالاً می‌گوییم همیشه و همه‌جا. اما فکرهای نو دقیقاً کجا و در چه شرایطی متولد می‌شوند؟

همۀ ما بارها این تجربه را داشته‌ایم که رنگ، بو، تصویر، صدا، طعم یا مکان خاصی رشته‌ا‌ی از افکار را در سرمان به جریان انداخته‌ اما معمولاً چنین تجربه‌هایی چنان تک و یگانه‌اند که تکرارناپذیر به نظر می‌رسند. با این حال، فکر کردن به بسترِ شکل‌گیری ایده کمک‌مان می‌کند که مسیر اندیشه‌هایمان را بهتر بشناسیم. کتاب نزدیک ایده هم دقیقاً می‌خواهد چنین کاری کند. زیمونه یونگ و یانا مارلنه مادِر به سراغ آدم‌هایی رفته‌اند که مدام سرگرم فکر کردن و نوشتن‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند دربارۀ مکان‌ها و نامکان‌های شخصیِ تفکر، نوشتن، خلاقیت و ایده‌پردازی بنویسند.

در طول تاریخ متفکران بسیاری دربارۀ مکان‌مندی تفکر صحبت کرده‌اند، چون فرایند فکری نیازمند مکانی است که فکر در آن شکل بگیرد، پرورش یابد و احتمالاً بارها و بارها سبک و سنگین شود. مکان‌هایی هستند که الهام‌بخش تفکرند، تنش‌هایمان را کاهش می‌دهند و افکار پریشان ما را به هم پیوند می‌زنند؛ جاهایی که در آن‌ها ناگهان می‌بینیم چطور ایده‌هایی که دور از هم به نظر می‌رسند، می‌توانند کنار هم بنشینند. جاهایی که هم به فکر فضای کافی می‌بخشند و هم آن را رها می‌کنند، یعنی قلمروی امکاناتش را گسترش می‌دهند و اجازه می‌دهند مرزها را درنوردد. برای شکل‌گیری ایده، باید ارتباط مستقیمی با واقعیت داشت؛ باید زندگی روزمره را تجربه کرد، کتاب خواند و فیلم دید، به موزه و گالری رفت، به موسیقی گوش کرد و با دیگران حرف زد. اما فکری که تازه متولد شده باید ورز داده شود و قوام بیاید. برای این کار هم باید از واقعیت فاصله بگیریم. در همین فاصله است که مکان فکری پدیدار می‌شود. این مکان‌ها هم به واقعیت تعلق دارند و هم ندارند. در این جاها می‌شود بدون آن‌که از موضوع فکرمان کاملاً دور شویم، از آن فاصله بگیریم و درون خود با آن دست و پنجه نرم کنیم. جستارهای آلمانی کتاب نزدیک ایده دربارۀ همین مکان‌هاست.

ستاره نوتاج ترجمۀ کتاب نزدیک ایده را برعهده داشته است.


دربارۀ نویسندگان کتاب نزدیک ایده

زیمونه یونگ جامعه‌شناس و استاد رشتۀ مطالعات فرهنگی دانشگاه لوفانای آلمان است. بیشتر تحقیقات او بر روی جامعه‌شناسی فرهنگی و رسانه متمرکز است.

یانا مارلنه مادِر نویسنده، مترجم و نقاش آلمانی است. او دکترایش را از دانشگاه نورث کالفرنیا گرفت و در چند سال گذشته مدیر مرکز هانا آرنت کالج بَرد بوده. مادِر تاکنون چند کتاب داستانی و غیرداستانی تألیف کرده و بیش از ده سال است که مترجم زبان آلمانی فعالیت دارد.

برنت بوزل فیلسوف و پژوهشگر رسانه است و در دانشگاه پوتسدام تدریس می‌کند. پژوهش‌های او بر فرهنگ و رسانه، مخصوصاً احساسات انسانی در میدان تنش فناوری‌های آنالوگ و دیجیتال، متمرکزند.

هانا انگلمایر در رشتۀ مطالعات فرهنگی و فلسفه تحصیل کرده و حالا پژوهشگر مؤسسۀ علوم فرهنگی اسن است.

کاترین پسیگ از بنیانگذاران سازمان اطلاعات مرکزی برلین است و تا کنون چندین کتاب منتشر کرده است. او در سال ۲۰۱۶ برندۀ جایزۀ جستار و نقد ادبی یوهان هاینریش مرک شد.

نورا اشترنفلد معلم هنر و مجموعه‌گردان است. او در دانشگاه هنر کاسل و چند دانشگاه بین‌المللی درس می‌دهد.

رباب حیدر در سوریه به دنیا آمد، در دانشگاه دمشق ادبیات انگلیسی خواند. رباب نخستین رمانش را در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد. او در سال ۲۰۱۸ بورس هاینریش بُل را دریافت کرد.

مشاله تولو، روزنامه‌نگار آلمانی کردتبار، در شهر اولم آلمان بزرگ شد و در دانشگاه، زبان اسپانیایی و فلسفه خواند تا آموزگار شود.

بیرته مولهف در هامبورگ و پاریس، فلسفه و تاریخ هنر خوانده است. نوشته‌های او در مطبوعات و در قالب کتاب منتشر شده‌اند و جستارهایی را هم از فرانسوی و انگلیسی به آلمانی ترجمه کرده است.

اسون هانوشک آلمان‌شناس و روزنامه‌نگار و استاد ادبیات نوین آلمانی است.

کارولین امکه در دانشگاه‌های لندن، فرانکفورت و هاروارد فلسفه خوانده و روزنامه‌نگار است.

آن کاتنن، داستان‌نویس، جستارنویس و شاعر آمریکایی، در وین زبان آلمانی خوانده و تا به حال چندین کتاب به زبان‌های آلمانی و انگلیسی نوشته است که عمدتاً با مضامینی مثل فلسفۀ زبان و هوش مصنوعی سروکار دارند.

مشخصات

گردآورندگانزیمونه یونگ | یانا مارلنه مادر
نویسندگانیمونه یونگ | یانا مارلنه مادِر | برنت بوزل | هانا انگلمایر | کاترین پسیگ | نورا اشترنفلد | رباب حیدر | مشاله تولو | بیرته مولهف | اسون هانوشک | کارولین امکه | آن کاتنن
مترجمستاره نوتاج
ویراستارالهام شوشتری‌زاده
طراح جلدکارگاه نشر اطراف
قطعرقعی
تعداد صفحه176
مجموعهتجربۀ محیط کار
موضوعمکان تفکر | ایده‌پردازی
شابک3- 72 – 6194 – 622 – 978
نوبت چاپدوم | 1402

فهرست کتاب

کاش چرچیل درباره‌ی آشپزخانه‌ها هم حرف می‌زد | 23-45
هاناانگلمایر، کاترین‌پسینگ 

صومعه‌ها هرگز ناامیدت نمی‌کنند | 46-66
بیرته مولهف

مسئله فقط خود قهوه نیست | 67-80
اسون هانوشک

گوشه امن کافه‌های شلوغ | 81-92
کارولین امکه

نامکانی مثل قطار شهری | 93-104
نورا اشترنفلد

تماشای زندگی از فاصله‌ای به نازکی شیشه | 105-120
رباب حیدر

در مرز فضای میان ستاره‌ای | 121-136
برنت بوزل

گوزن در دانشگاه | 137-158
آن کاتن

آیا زندان کیفیت آسمان را تغییر می‌دهد | 159-170
مشاله تولو

ستایش‌ها و افتخارات

«شروع خوبی برای کتاب خونی سال نو بود..»

⭐⭐⭐⭐⭐  مرضیه اعتمادی

«این کتاب شامل جستارهایی از مکان‌ها و نامکان‌هایی بود که در آن‌ها فکر می‌کنیم! این چیزی است که من ماه‌ها و شاید سال‌هاست درگیرش هستم. جاهای فکر کردن، مکان‌هایی که در آن‌ها به ایده می‌رسم، مکان‌هایی که نوشتن در آن‌ها برایم گواراتر است و اصلا این‌که پیش چه کسانی راحتم فکرکنم یا نیستم و البته اختلال همیشگی وقت تمرکز کردنم که زمان نوشتن و فکر کردن، نزدیک بودن به دیگران، انگار روی سیگنال‌های ذهنم نویز سوار می‌کند، فقط بخشی از دغدغه‌های من درمورد “مکان و نامکان فکرکردن” هستند. در همین راستا، تعدادی از جستارهای کتاب را در آغوش کشیدم چون بسیار به من نزدیک بودند و بخشی از ناآرامی‌هایم درمورد اندیشیدن را سامان دادند.»

½⭐⭐⭐⭐  مریم علویان

«معمولا هر جستار از کتاب مجموعه جستار رو تو یک روز می‌خونم که بتونم هر کدوم رو مزه مزه کنم، نزدیک ایده رو ولی در دو روز خوندم. خوش‌خوان بود، حرف‌های جالبی برای گفتن داشت و به‌نظرم همهٔ جالب بودنش رو مدیون ایده‌ش بود. مکان‌ها و نامکان‌هایی که توشون فکر می‌کنیم؛ خب خیلی وسوسه‌انگیزه. حرف مهیبی نمی‌زد، چیزی رو پرورش نمی‌داد، از جملهٔ روی کتاب جلوتر نمی‌رفت اما تجربهٔ خوندنش خوب بود. من دوستش داشتم.»

½⭐⭐⭐  هانیه

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “نزدیک ایده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “نزدیک ایده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *