خانه‌خوانی

۵۳,۰۰۰ تومان

خانه‌خوانی | تجربه‌ی زندگی در خانه‌های دوره گذار معماری تهران

نویسنده: علی طباطبایی

کتاب خانه‌خوانی به دنبال بازنمایی روایی تجربه‌ی زیسته‌ در خانه است؛ تجربه‌‌ای روزمره که همزمان به عمیق‌ترین لایه‌های درون ما پیوند دارد. این کتاب با توصیف خاطرات و تداعی‌های مختلف فضاهای خانه، خواننده را به باززیستن این تجربه دعوت می‌کند.

نویسنده، از طریق گفت‌وگو با تعدادی از ساکنان خانه‌های برهه‌ی گذار معماری تهران و نقلِ تجربه‌ی زندگی در فضای خانه‌ و مفهوم «در‌خانه‌بودن» برای آن‌ها، می‌کوشد معنای زنده‌ی نهفته در این خانه‌‌ها را کشف کند و راهی تازه برای گفت‌وگو درباره‌ی کیفیت خانه بگشاید.

خانه‌ با ما و در ما زندگی می‌کند، بزرگ می‌شود، به بلوغ می‌رسد و از پا می‌افتد، و در این هم‌زیستی‌ از اندیشه و احساس و باورهای ساکنانش شکل می‌گیرد و به رویدادهای زندگی‌ شکل می‌دهد. با فهم تعامل خانه و تجربه‌های زیسته‌ی ساکنانش، می‌توان بده‌بستان معمار و ساکنان خانه را هدفمند کرد و جایی متناسب با نیازهای واقعی انسان به نقشه درآورد تا خاطره‌ها و مکان بهتر با هم پیوند بخورند.

از سوی دیگر، فهم معنای فضاهای خانه کمک می‌کند تا جنبه‌ای از وجود خود را بشناسیم که کمتر به آن پرداخته شده است؛ رابطه‌ی معانی درونی‌مان با مکان‌ها که گاستون باشلار، متفکر پدیدارشناسی، آن را «مکان‌کاوی» می‌نامد. از این رو، مخاطبان این کتاب نه فقط معماران بلکه تمام کسانی‌اند که روزی در جایی خانه کرده‌اند.

این کتاب با رجوع به اندیشه‌های متفکران پدیدارشناسی معماری و همین‌طور تجربه‌ی زیسته‌ی ساکنان، به دنبال روشن‌تر ‌کردن پاسخ این پرسش‌ها است:

در‌خانه‌بودن چگونه تجربه‌ای است؟

چه رابطه‌ای میان تجربه‌ی درخانه‌بودن و کیفیت فضاهای خانه برقرار است؟

چگونه می‌توان با استفاده از قابلیت‌های روایت از تجربه‌ی درخانه‌بودن سخن گفت؟

نسخه الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از سایت طاقچه ، فیدیبو و کتابراه تهیه کنید

3 عدد در انبار

کتاب خانه‌خوانی به دنبال بازنمایی روایی تجربه‌‌های زیسته‌ در خانه است؛ تجربه‌‌های روزمره‌ای که با عمیق‌ترین لایه‌های درون ما هم پیوند دارند. این کتاب با توصیف خاطرات و تداعی‌های مختلف فضاهای خانه، خواننده را به باززیستن این تجربه دعوت می‌کند.

نویسنده از طریق گفت‌وگو با تعدادی از ساکنان خانه‌های برهه‌ی گذار معماری تهران، تجربه‌ی زندگی در فضای خانه‌ و معنای «در‌ خانه‌ بودن» برای آن‌ها را نقل می‌کند تا از مسیر کشف معنای زنده‌ی نهفته در آن خانه‌‌ها راهی تازه برای گفت‌وگو درباره‌ی کیفیت خانه باز کند.

خانه‌ای که با ما و در ما زندگی می‌کند، بزرگ می‌شود، به بلوغ می‌رسد و از پا می‌افتد. در این هم‌زیستی‌ از اندیشه و احساس و باورهای ساکنانش شکل می‌گیرد و به رویدادهای زندگی‌ شکل می‌دهد. با فهم تعامل خانه و تجربه‌های زیسته‌ی در آن، می‌توان بده‌بستان معمار و ساکنان خانه را هدفمند کرد و جایی متناسب با نیازهای واقعی انسان به نقشه درآورد تا خاطره‌ها و مکان بهتر با هم پیوند بخورند.

از طرف دیگر فهم معنای فضاهای خانه کمک می‌کند تا جنبه‌ای از وجود خود را بشناسیم که کمتر به آن پرداخته شده است؛ رابطه‌ی میان معانی درونی‌مان با مکان‌ها که گاستون باشلار، متفکر پدیدارشناسی، آن را «مکان‌کاوی» می‌نامد. از این رو مخاطب این کتاب نه فقط معماران بلکه تمام کسانی‌اند که روزی در جایی خانه کرده‌اند.

مضامین اصلی خانه‌خوانی

این کتاب با رجوع به اندیشه‌های متفکران پدیدارشناسی معماری و همین‌طور تجربه‌ی زیسته‌ی ساکنان به دنبال روشن‌تر ‌کردن پاسخ این پرسش‌هاست:

در‌ خانه بودن چگونه تجربه‌ای است؟

چه رابطه‌ای میان تجربه‌ی در خانه‌ بودن و کیفیت فضاهای خانه برقرار است ؟

چگونه می‌توان با استفاده از قابلیت‌های روایت از تجربه‌ی در خانه‌ بودن سخن گفت؟

 

ــــــ «خیال و بهارخواب»، جستاری از کتاب خانه‌خوانی، را این‌جا بخوانید. ــــــ

ــــــ برای آشنایی بیشتر با ارتباط روایت و معماری، مطلب «روایت و معماری | از سازه تا قصه» را در بی‌کاغذ اطراف بخوانید. ــــــ

مشخصات

مشخصات کتاب مشخصات فیزیکی
نویسنده علی طباطبایی قطع رقعی
ویرایش الهام شوشتری‌زاده تعداد صفحات ۱۳۶ص.
باز بینی نهایی متن نوع جلد نرم
طراحی جلد مریم گلپایگانی نوع کاغذ بالک ۶۰گرم
موضوع روایت تجربه
شابک ۹۷۸-۶۲۲-۶۱۹۴-۲۶-۶
نوبت چاپ اول، ۱۴۰۰، ۱۰۰۰ نسخه
مجموع تیراژ چاپ‌های قبلی
نسخه‌ی دیجیتال
صفحه در فیپا http://opac.nlai.ir/opac-prod/nlg/search/fipa/search.do?command=V&id=5920066&unitType=6

فهرست کتاب

صفر- خانه‌هایی که از آن آمدیم

۱- قالب از ما

۲- جای بالاتر

۳- راهروی مشترک

۴- ساکن روان

۵- خیال و بهارخواب

۶- ایوان تماشا

۷- گریز به مرکز

۸- گوشه‌های ابهام

۹- خلوت

۱۰- مادر حیاط

۱۱- ناخانه

۱۲- خانه‌هایی که با خود می‌بریم

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “خانه‌خوانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “خانه‌خوانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *