لیوِن اَمیل

لیونی سندرکاک، شنیدن شهر، نشر اطراف، خرید کتاب، نوید پورمحمدرضا، جیمز تراگ مورتن، لیون امیل، رابرت آ بیورگارد، باربارا اکشتاین

لیون امیل (Lieven Ameel) (متولد 1978) منتقد، پژوهشگر و استاد دانشگاه است. او در رشته‌های ادبیات فنلاندی و ادبیات تطبیقی از دانشگاه‌های هلسینکی و JLU آلمان دکترا گرفته. امیل در حال حاضر استاد رشتۀ ادبیات تطبیقی دانشگاه تامپر فنلاند است. او به موضوعات متفاوتی علاقه دارد و در موردشان پژوهش می‌کند؛ از ادبیات آمریکا و فنلاند و نوردیک گرفته تا ساختار معماری و برنامه‌ریزی شهری.

تخصص لیون امیل در ادبیات باعث شده توجه‌اش به مسئلۀ روایت در شهرسازی و برنامه‌ریزی شهری جلب شود. چنان که بیشتر تحقیقات آکادمیک و پروژه‌های علمی او در چند سال گذشته حول روایت فضاها و امکان عمومی گشته. در همین راستا هم انجمنی تحت عنوان «مطالعات شهری ادبی» در هلسینکی پایه گذاشت و خود مدیریت آن را بر عهده گرفت. امیل دبیر مجموعۀ مطالعات شهری ادبی انتشارات پالگریو و عضو هیئت دبیران ژورنالی در همین حوزه است.

کتاب‌های لیون امیل

کتاب لیون امیل در نشر اطراف

شنیدن شهر کتاب نوید پورمحمدرضا شهر از نو روایت کتاب شهرسازی نظری جستار لیونی سندرکاک جیمز ترگ مورتن لیون امیل رابرت آ بیورگارد باربارا اکشتایننشر اطراف از امیل کتاب شنیدن شهر را با ترجمۀ نوید پورمحمدرضا منتشر کرده است. کتابی علمی و میان‌رشته‌ای که حوزه‌های متفاوت فکری، از علوم اجتماعی و سیاسی تا انسانی، را روی محور روایت به هم پیوند می‌دهد. جستارهای این کتاب از مهم‌ترین آثاری هستند که در دو دهۀ گذشته در این زمینه نوشته شده‌اند؛ مقالاتی که از نگاه تک‌بعدی و علمی صرف فاصله می‌گیرند و از منظری جامع‌تر و کلان‌تر، معماری و شهرسازی و طراحی‌های مهندسی شهر را موشکافی می‌کنند. پنج مقالۀ این کتاب اهمیت گوش کردن به مردمان و ارزش تاریخ شفاهی، قصه‌‌های بومی و رخدادهای گذشتۀ شهر را در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری و هویت‌سازی آن یادآور می‌شوند. علاوه بر امیل، لیونی سندکاک، جیمز تراگ مورتن، رابرت آ. بیورگارد و باربارا اِکشتاین دیگر نویسندگان این اثر هستند که همگی از چهره‌های سرشناس شهرسازی محسوب می‌شوند. آن‌ها در جستارهایشان با مثال‌هایی عینی از مکان‌های مختلف دنیا همه را دعوت می‌کنند تا به ‌کمک مفهوم روایت و قصه‌های زنده نسبت خود با شهر را از نو تعریف کنند.

کتاب شنیدن شهر بخشی از مجموعۀ «روایت نظری» نشر اطراف است. سواد روایت، روایت و کنش جمعی و روایت و روایتگری در سینما از دیگر کتاب‌هایی هستند در قالب این مجموعه به چاپ رسیده‌اند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *