واژهٔ «نوستالژی» نه میراث یونان باستان است و نه، آنطور که برخی گمان میکنند، تبارش به شعر و ادبیات میرسد. این واژه را یوهانس هوفر، دانشجوی جوان و سوئیسیِ رشتهٔ پزشکی، در سال ۱۶۸۸ برای سخن گفتن از نوعی ناخوشی شایع اما درمانپذیر میان سربازان جوان سوئیسیِ مشغول نبرد در فرانسه ابداع کرد. نوستالژی، بنا به تعریف هوفر، نوعی دلتنگی شدید برای وطن بود که در مراحل پیشرفته چنین نشانههایی داشت: اندوه مستمر، دلمشغولی محض به وطن، خواب آشفته… بیرمقی مداوم… ضعف حواس پنجگانه… تپش نامنظم قلب، آه کشیدن مکرر، و ایضاً کندیِ ذهن. در این مطلب با شیوۀ دانلود کتاب خلاف زمان آن آشنا میشوید.
هرگز نخواهیم فهمید کدام زودتر پا به عرصۀ وجود گذاشته و دیگری را ساخته است: آیا انسان اسطوره و افسانه را آفریده یا بشریت از دل قصه و حکایت زاده شده است. مناقشهای است قدیمی: کدام اول آمده؟ کلمه یا شیء؟ حتی سفر پیدایش کتاب مقدس، واقعگرایانهترین سند و گواه ممکن، نیز میگوید تمام واقعیت پیامد و محصول کنشی کلامی است؛ پیامد و محصول کلمهای که گرچه الاهی است، به هر حال «کلمه» است. تقدم و تأخر زبان یا جهان، اسطوره یا واقعیت، چندان مهم نیست چون یک موضوع روشن است: اسطورهها و افسانهها همواره با بنیادیترین دلمشغولیهای انسان سروکار داشتهاند و فهرست مسائل و مضامین و عرصههای بازنماییشده در روایتهای اساطیری، انطباقی دقیق و حیرتانگیز با دغدغههای اساس ذات انسانی دارند. به بیان دیگر، هیچ معمای حقیقتاً مهمی نیست که آدمیان برای حل آن دست به دامان اسطورهپردازی نشده باشند. حتی میشود وجود اسطوره و افسانه را گواه ارزش، عمق یا اهمیت مسئلهای انسانی دانست. هر جا اسطوره و افسانه هست، پای معرکهای تاریخی در میان است که بیتردید درخور بهیادسپاری بوده است.
پیشنهاد میکنیم مطلب «در جستوجوی آرمانشهر» را بخوانید.
کتاب خلاف زمان تأملی فلسفی دربارهٔ زمان، خاطره و فراموشی است و مفهوم مدرن نوستالژی را با نگاهی به فلسفهٔ کلاسیک میکاود. دیهگو گاروچو برای بررسی سرگذشت و سیر تحول «نوستالژی» و نسبت نوستالژی، آرمانشهر و شهر مدرن، از یونان باستان آغاز میکند و به شهرهای مدرن امروزی میرسد. این کتاب را الهام شوشتریزاده از زبان اسپانیایی ترجمه کرده است.
♦ برای دانلود کتاب خلاف زمان اینجا کلیک کنید.
♦ شما میتوانید این کتاب را از فروشگاه اطراف بخرید.
بدون دیدگاه