ربکا سولنیت (Rebecca Solnit) نویسنده، تاریخنگار و کنشگر اجتماعی آمریکایی در سال 1961 به دنیا آمد. او در جوانی مدتی را در پاریس گذراند ولی پس از چند سال به آمریکا برگشت و در رشتۀ روزنامهنگاری دانشگاه کالیفرنیا تحصیل کرد. سولنیت از اواخر دهۀ 1980 نویسندگی را به شکل حرفهای شروع کرد و طی این سالها کتابهای زیادی دربارۀ موضوعات مختلف، از حقوق زنان تا تاریخ غرب و بومیان آمریکا تا نیروی مردمی و تحول و خیزش اجتماعی تألیف کرده است. او ار فعالین محیط زیستی، حقوق زنان و حقوق بشر و از مخالفین جنگ است و در دورۀ بوش تظاهراتهای متعددی بر علیه جنگ عراق و افغانستان به راه انداخت.
ربکا سولنیت مقالهنویس و جستارنویس معتبر و ماهری است و به شکل پیوسته برای نشریات مهمی مثل گاردین و هارپرز مطلب مینویسد. او سبک خاصی در نوشتن ناداستان دارد تا جایی که منتقدین معتقدند جستارهای او چه از لحاظ مضمونی و چه ساختاری، تن به هیچ دستهبندی و برچسبی نمیدهد؛ هم تاریخنگاری است و هم خودزندگینامه، هم خاطرهپردازی است و هم طبیعتنگاری، هم نقد زیباشناختی است و هم فلسفه. او در نوشتن آثارش تحت تأثیر نویسندگان و شعرایی همچون پابلو نرودا، گابریل گارسیا مارکز، آریل دورفمان، ویرجینیا وولف و هنری ثورو است. نوشتههای سولینت جوایز خیلی زیادی به دست آوردهاند.
کتابهای ربکا سولنیت
سولنیت تاکنون بیش از بیست کتاب غیرداستانی نوشته که اکثرشان با تحسین زیادی روبهرو شدهاند. در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود:
- این داستان از آنِ کیست؟، 2019
- نام صحیحشان را بخوان، 2018
- مردان برایم توضیح میدهند، 2014
- مادر تمام پرسشها، 2017
- امید در تاریکی، 2016
- نزدیکهای دوردست، 2013
- بهشتی بناشده در جهنم، 2010
- پرسهدوستی: تاریخچۀ قدمزنی، 2001
- رودخانۀ سایهها، 2004
- خاطراتِ نیستیام، 2020
تعدادی از جوایز سولنیت هم به این شرح هستند:
- برندۀ جایزۀ ملی حلقۀ منتقدین
- نامزد جایزۀ ملی کتاب
- برندۀ جایزۀ ناداستان Kirkus
- برندۀ جایزۀ Sally Hacker
- برندۀ جایزۀ ادبی Windham–Campbell
- و…
کتاب ربکا سولنیت در نشر اطراف
نشر اطراف از ربکا سولنیت کتاب نقشههایی برای گمشدن را با ترجمۀ نیما م. اشرفی چاپ کرده است. سولنیت را میتوان کوچنشینی در سرزمین اندیشه نامید که بساطش را از صحراها و کوهستانها و جنگلها تا سرزمینهای هنر و سیاست و تاریخ فرهنگی بر دوش کشیده و عشق به رفتن در واژهواژۀ نوشتههایش موج میزند. جستارهای او سفرهایی پرفرازونشیب در سرزمینهای دور و نزدیک درون و بیروناند؛ تأملاتی ژرف بر لحظهها و ماجراهای معناخیز زندگی برای گفتن و شنیدن قصههایی دربارۀ تردید، باور، فقدان، خاطره، طلب و مکان؛ قصههایی برای گمشدن، گم کردن و یافتن خود؛ برای کشف خود و هستی با گذر از جهان. او با گریز به زندگی شخصی و خاطرات کودکیاش و با نگاه به گذشته نشان میدهد که تفسیر رویدادهای زندگی لزوماً یگانه نیست، شاید چندین قصه پسِ هر ماجرایی وجود داشته باشد، قصههایی که تفسیرشان شاید با گذر زمان و تهنشین شدن رویدادها در روانمان قوام پیدا کنند.
برای آشنایی بیشتر با این کتاب میتوانید معرفی آن را بخوانید.
بدون دیدگاه