خوراک‌نگاری (Gastrography)

روسالیا بائینا اصطلاح خوراک‌نگاری را برای اشاره به خودزندگی‌نگاری‌هایی پیشنهاد داد که در آن‌ها قصۀ «خود» ارتباط تنگاتنگی با تهیه،‌ آماده‌سازی و/یا مصرف غذا دارد. مثلاً آستین کلارک استعمار جاماییکا و روش‌های مقاومت در برابر استعمار از راه غذا را بررسی می‌کند. روث رایشِل در دو کتاب متوالی روایت سالخوردگی‌اش را به یادگیری تهیۀ غذاهای خاص و نوشتن نقد دربارۀ رستوران‌های مختلف گره می‌زند. دیانا ابوجابر، با نوعی خوراک‌نگاری متفاوت، پیوندی میان مهاجرت خانواده‌‌اش به لس‌آنجلس و حفظ سنت‌های فرهنگی ایجاد می‌کند. روایت باربارا کینگ‌سولوِر دربارۀ تلاش خانواده‌اش برای تولید غذای خود‌شان به مدت یک‌ سال، وقایع‌نگاری دوام و بقای کشاورزی محلی و قصۀ ارتباط‌محور خانواده‌اش است. مضمون‌های کتاب مورگِن اسپرلاک هم گرسنگی، سیری و بیماری‌هایی‌ هستند که از خوردن غذاهای ناسالم ایجاد می‌شوند.


برگرفته از کتاب ادبیات من

ادبیات من کتاب نظری روایت خودزندگینامه ادبی اول شخص سدونی اسمیت جولیا واتسون خرید قیمت

نوشتۀ سدونی اسمیت و جولیا واتسون

ترجمۀ رویا پورآذر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *