نیم قرن پیش به ما میگفتند از خودتان، از دوروبر خودتان و از مادربزرگ-پدربزرگ خودتان شروع کنید و ما که نویسندهی جوانِ آن سالها بودیم را به دست حوادث بعدی میسپردند. ما اگر مادربزرگ-پدربزرگ داشتیم، چند مدتی به ایشان خیره میماندیم بلکه ایده از کلمات یا از خاطرات ایشان نمایان بشود. من کلاً فقط یک پدربزرگ داشتم که معمولاً در دسترس نبود. بنابراین این رهنمود مطلقاً به درد من نمیخورد. دوروبر هم چیزی نبود که ایده توش باشد، ایدهای که به من (نویسندهی جوان) انگیزهای برای نوشتن داستان بدهد. به طرز شگفتانگیزی آن سالها دوروبر ما خالی از ایده بود. خاصه که هنوز به سن عشق و سیاست نرسیده، میخواستم داستان بنویسم و وقتی ایدهای برای نوشتن نیست، چه انگیزهای برای نوشتن هست؟
اما شور و شوق کتبی کردن درونیات نامعلوم، دست از سر و سرنوشت آدمیزادی که میخواهد نویسنده شود برنمیدارد؛ از قطعات ادبی کوتاه و شعرگونه، نوشتن خاطرات یا کپی کردن داستانی که خوانده است، شروع میشود.
دانلود فایل فهرست، معرفی و مقدمهی مؤلف قصهها از کجا میآیند
یک فصل از کتاب قصهها از کجا میآیند، با عنوان «دیالوگ: اینقدر نغز و سعدیوار و مرتب؟»، را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
گزیدهای از کتاب قصهها از کجا میآیند را میتوانید در سایت اطراف هم بخوانید.
این یک کتاب قصهست. قصهی قصهها… از لابهلای کلمههای آدمی که «کلمه» را تجربه کرده؛ به جان نشانده؛ و به جانمان مینشاند.
کتاب را که باز می کنید«اصغر عبداللهی» با ژست سیگار به دست، لبخند به لبش نشسته است و زل زده است به مای مخاطب.او استاد این کلاس نویسندگی است. این کتاب شامل روایتهایی است از داستان چگونه نوشته شدن فیلمنامههایی که اصغر عبداللهی در طی سال تجربه آموختن نوشته است. فیلمنامههای برتری مثل شلیک به کلاغها، جهیزیه برای رباب، جستجو در بندر و … «اصغر عبداللهی» برایمان تعریف میکند که برای نوشتن یک فیلمنامه یا داستان کوتاه چطور باید فکر کرد، آیا منتظر ایده و الهام از غیب بود؟ یا برای بدست آوردنش جهد و جهاد کرد؟ آیا این شیوه، این مضمون مورد نظر به کار این داستان میآید یا نه؟ آیا با یک شخصیت یا فضای ذهنی میشود قصهای ساخت؟ آیا میشود عاشقانهای نو نوشت در حالی که عاشقانهها همه کلیشه و کلاسیک شدهاند؟ ژانر نوآر و هارور در فیلمنامه چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ آیا برای نوشتن یک فیلم جنایی پلیسی داشتن قلب پاک کافی است یا خدا هم باید دوستت داشته باشد؟ خلاصه که هر چی سوال در مورد فیلمنامه نویسی در ذهن دارید، اینجا پاسخش را پیدا خواهید کرد.
اگر دچار کمالگرایی هستید، اگر ترس از کاغذ سفید دارید، اگر دکمه دارید و فکر میکنید که نباید براش کت بدوزید کتاب «قصهها از کجا میآیند» را بخوانید… کتاب قصهها از کجا میآیند ما را با تئوریها و اسمهای مختلف گیج نمیکنه. اصلن با اونا کاری نداره. هرچند توصیه می کنه که یهو نیا تو صحنه؛ اما روایت و زبان شیرین کتاب، تلخی و شیرینی توامان حوادثی که برای آقای نویسنده اتفاق افتاده همراه میکنه شما رو اینقدری که دلتون نیاد کتاب رو زمین بذارید.
ادیسه عسکری، زیزفون
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.