خواندن روایتهای متعدد عزاداری حسینی فقط ما را با تنوع و گستردگی صداهای دیگر و سبکهای مختلف و منحصربهفرد سوگواری دینی آشنا نمیکند. تجربهی غمهای شخصی و خصوصی دیگرانی که هر یک به شکلی منحصربهفرد با رخداد عظیم روز دهم گره خوردهاند، معانی جدیدی برای بسیاری از مفاهیم انسانی خلق میکند. تأثیر این تکثر معنای زیسته، کم از خیمههای کوچک و بزرگ عزاداری که لابهلای صفحات این کتاب برپا شدهاند، نیست. انسان امروز بیش از هر چیز نیازمند معناست تا نابسامانیهای زندگیاش را به مدد روایت مهار کند.
رستخیز کتاب جستجوگرانی است که تشنگی و نیزه و خون، عطششان را به فهم ابعاد این عشق بیمثال فرو نمینشاند و کنار سنتهای گرم و رایج محرم، و آن سوی معجزات و شفاها و اشکها و گرهگشاییها به دنبال روایت ماجرای عبور از رنجی هستند که سرچشمهی جوشان زندگی است؛ ماجرای گذر مردمان بزرگ از تنگنای مصیبت.
این کتاب شرحِ زنده شدن ذرهای از درون انسان در فراخوانِ هر سالهی محرم است. داستان شنوندههایی که از مجلس روضه، خردهای اندیشه، اندکی شهود یا تغییری کوچک غنیمت بردهاند. در این اثر بیست و چهار نفر از تجربههایی نوشتهاند که در دل سنت عزاداری این روزها و در همین کوچهها و تکیهها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازهای با خودش آورده است. رستخیز روایت محشر هرساله است که هنوز هم رستگاریهای کوچک و بزرگ میآفریند و ما را نو میکند.
دانلود فایل فهرست و مقدمهی ناشر کتاب رستخیز
روایت «پاتیلها را لت میزنم» را میتوانید با صدای نویسندهی اثر، احسان عبدیپور، از اینجا دانلود کنید.
گزارش نشست نقد کتاب «رستخیز» را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.
مصاحبهی «کافه خبر» با نفیسه مرشدزاده به مناسبت انتشار کتاب «رستخیز» را میتوانید در اینجا مطالعه کنید.
روایتهای [رستخیز] را روحانیان، قهرمانان یا عارفان ننوشتهاند، بلکه نویسندگانش افرادی از جنس خودمان هستند و همین امر باعث میشود درک و فهم و باور این روایتها آسانتر شود.
دکتر نعمتالله فاضلی، استاد انسانشناسی و علوم اجتماعی
تنوع این روایتها و مواجههها، کاشوب و رستخیز را به کتابهایی خواندنی تبدیل کرده است.
در «رستخیز» ۲۴ نفر از تجربههایی نوشتهاند که در دل این سنت عزا و در همین کوچهها و تکیهها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازه با خودش آورده است. کتاب رستخیز روایت محشر هر ساله است که هنوز هم رستگاریهای کوچک و بزرگ میآفریند و ما را نو میکند.
عاطفه جعفری، فرهیختگان آنلاین
خواندن این سه کتاب که مجموعهای از چند ده روایت شخصی خوشقلم و خوشخوان از بعدِ عاطفی تجربهی محرم و صفر است برای فهم ژرفا و قدرت این تجربهها بیشتر به شما کمک میکند.
این ۲۴ روایت، آینه تمامنمایی از انعکاس عشق به سالار شهیدان با قلمهای بدیع و پویا از نویسندگانی اغلب جوان است.
تجربه غمهای شخصی و خصوصی دیگرانی که هر یک به شکلی منحصربهفرد با رخداد عظیم روز دهم گره خوردهاند، معانی جدیدی برای بسیاری از مفاهیم انسانی خلق میکند. تأثیر این تکثر معنای زیسته، کم از خیمههای کوچک و بزرگ عزاداری که لابهلای صفحات این کتاب برپا شدهاند، نیست. انسان امروز بیش از هر چیز نیازمند معناست تا نابسامانیهای زندگیاش را به مدد روایت مهار میکند.
سمیرا اسدی، ایسنا
«رستخیز» در 212 صفحه، دست مخاطبش را می گیرد و به سفری طولانی در تاریخ و جغرافیا می برد. سفری که آدم هایش، با تمام تفاوت ها و اختلاف هایشان، در محبت به آن مرد، مشترک و متحدند… ویژگی اصلی این بیست و چهار روایت، غنای ادبی بالای آن هاست. همه ی روایت های این کتاب، حداقل های یک متن استاندارد را دارند و خلاقیت در روایت، عنصر اصلی تمام آن ها به حساب می آید.
روایتهای این کتاب این امکان را برای خواننده فراهم میکند که از عاشورا تا عاشورای سال بعد روایت و دستمایه و توشه برای زندگی کردن مخاطب با روضه فراهم باشد… «رستخیز» میتواند تجربههایی از افراد مختلف و نحوه مواجههشان با روضه را مکتوب کند و در اختیار کسانی قرار دهد که میخواهند از تجارب برای متون داستانی استفاده کنند از این حیث این روایتها به خاطر عینی بودنشان میتواند دستمایه خوبی برای خلق آثار بعدی باشد.
حسام آبنوس، روزنامهی وطن امروز
از شب هفتم که این جلد را خریدم رستخیز توی هیاتهای مختلف تهران از کیفم بیرون زده بود. توی راهها و حدفاصل نماز تا شروع مراسمها کتاب دستم بود و شد که چند نفر توی راه و توی هیات بگویند تعریفش را زیاد شنیدهاند و چند دقیقهای عاریت بگیرند و ورقی بزنند. توی ذهن من این میگذرد که نفیسه مرشدزاده چقدر هوشمندانه خودش را در خیمههای مختلف تکثیر کرده. زنده و ماجور و مقبول باشد.بالاخره تمامش کردم . و چه تمام کردنی . چه روایت های عمیق و درخشانی داشت .چه ایده هایی و چه سرنخ هایی برای پی گیری موضوعاتی مثل رابطهم با سنتم بهم میداد. واقعا به خوندنش توصیه میکنم ..خلاصه اوصیکم بلاطراف!مهمترين ويژگي كتاب رستخيز آشنايي زدايي از نگاه به عزاداري و ادابي ست كه خيلي هامان ترجيح ميدهيم در موردش صحبت نكنيم و به شيوه معمول و عادت مالوف برگزارش كنيم حتي اگر ندانيم فلسفه اش چيست و چرايي اش!با روایت “پاتیلها را لت میزنم” خندیدم و گریستم و شیرینیاش در جانم نشست.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.