جویس کارول اوتس (Joyce Carol Oates) نویسنده، داستاننویس، شاعر و نمایشنامهنویس در سال 1938 در آمریکا به دنیا آمد. او از دانشگاه ویکانسین در رشتۀ زبان انگلیسی فارغالتحصیل شد و بالافاصله برای گذارندن دکتری به دانشگاه رایس رفت. اما به خاطر علاقهاش به نویسندگی درس را رها کرد تا به نویسندهای تماموقت و حرفهای تبدیل شود. با این وجود اوتس بیش از سی سال استاد دانشگاه پرینستون بود و بعد از بازنشستگی به شکل مدعو به دانشگاه برکلی رفت تا به دانشجویان نوشتن داستان کوتاه را بیاموزد. او از سال 2016 به عضویت انجمن فیلسوفان آمریکا درآمده است.
جویس کارول اوتس نویسندۀ بسیار پرکاری محسوب میشود. آثار او طیف وسیعی از فرمها و ژانرها را شامل میشود در این شصت سالی که اوتس به صورت حرفهای فعالیت میکند، بیش از 50 رمان نوشته که موضوعات متنوعی داشتهاند. حدود پنجاه مجموعه داستان کوتاه هم از او منتشر شده. اوتس تعدادی نمایشنامه، رمان کوتاه، جستار و شعر هم دارد. در کنار اینها او تعدادی از آثارش را با نام مستعار روزاموند اسمیت و لورن کلی به انتشار رسانده. او به خاطر این آثار جوایز و افتخارت زیادی به دست آورده است.
کتابهای جویس کارول اوتس
برخی از معروفترین آثار کرول اوتس به این شرح هستند:
- عشقهای نامقدس، 1979
- آب سیاه، 1992
- زامبی، 1995
- جانورها، 2001
- طریقت نویسنده، 2004
- آوای تنهایی و پنج داستان دیگر، 2006
- شبهای وحشی، 2008
- عشق تابستانی، 2009
- آدمکشها، 2010
- عاشقانه تاریک عمیق، 2013
- قربانی، 2015
او نامزد و برندۀ دهها جایزه هم شده، از جمله:
- برندۀ جایزه اُ هنری
- 5 بار نامزدی پولیتزر
- 5 با نامزدی جایزۀ ملی کتاب
- 3 بار نامزدی جایزۀ ملی حلقۀ منتقدین کتاب
- برندۀ جایزۀ پن/فاکنر
- برندۀ مدال ملی علوم انسانی
- و…
کتابهای جویس کارول اوتس در نشر اطراف
کتاب لنگرگاهی در شن روان؛ شش مواجهه با سوگ و مرگ
کتاب لنگرگاهی در شن روان شرح تجربۀ سوگ و مواجهه با فقدان از زبان شش نویسنده است که در سه قالب متفاوتِ جستار، نامهنگاری و خاطرهپردازی نوشته شده. نویسندگان این کتاب، چیماماندا انگزی آدیچی، رالف والدو امرسون، جویس کرول اوتس، جون دیدیون، راینر ماریا ریلکه و الکساندر همن هستند که در باب مرگ تأمل میکنند، در مورد سوگواری حرف میزنند و از احساسات و احوالی می گویند که از پی آن میآید و به زندگی صورت تازهای میبخشد. در دورهای که پاندمی فرصت مناسک جمعی سوگواری را از بسیاری از ما گرفته و رویارویی روزمره با مرگْ دلداریهای کلیشهای و سطحی را از معنا تهی کرده است، شاید بیش از هر وقت دیگری به تسلابخشیِ ادبیات و به روایت صریح و عریان دیگران از تجربهشان در روزهای سوگواری نیاز داریم. لنگرگاهی در شن روان کشف پیوندی شگفتانگیز و انسانی میان درد «من» و درد آدمهای دیگر در زمانها و مکانهای دیگر است. این اثر را الهام شوشتریزاده گردآوری و ترجمه کرده است.
کتاب اتاق کار
اتاق کار در یازده روایت از ژانرهای گوناگون، جهانهای مختلفی را بازنمایی میکند و تأثیر محیط کار، روابط کاری و نقش شغلی که انتخاب میکنیم را یادآوری میکند. جویس کرول اوتس، لی چایلد، جاناتان سفرنفوئر، جاشوا فریس، بیلی کالینز، روکسان گی، والریا لوئیزلی، ایمی مان و جاناتان کولتون از جمله نویسندگان جستارهای این کتاب هستند که هر یک در حوزۀ مرتبط با خودشان سرشناس و برجستهاند. آنها در روایتهایشان نشان میدهند که به رغم تغییر دائمی محیط کار و مدرن شدن آن، ما هنوز هم فرقی با اجداد اولیهمان نداریم؛ کماکان در همۀ شغلها و اتاقهای کار دنبال پیدا کردن نقشمان در غار زندگی هستیم. این کتاب را اسلون کراسلی گردآوری و کیوان سررشته ترجمه کرده است.
بدون دیدگاه