روزی روزگاری سازمانی

۱۲۱,۰۰۰ تومان

ژاک کوپچیک و کریستین ارلاخ | پرهام طبا‌طبایی

کتاب روزی روزگاری سازمانی به اهمیت روایت‌پردازی و قصه‌گویی در سازمان‌ها می‌پردازد و تلاش می‌کند نگاهی نو و تازه به کار گروهی داشته باشد. ژاک کوپچیک و کریستین ارلاخ به عنوان دو مشاور سازمانی که تخصص‌شان روایتگری است، به سراغ نُه متفکر دانشگاهی و نخبۀ کسب‌وکار رفته‌اند و از آن‌ها خواسته‌اند دربارۀ مفهوم روایت و اهمیت آن در تحولات سازمانی بنویسند. این جستارها نشان می‌دهند که قصه و روایت یکی از بهترین راه‌‌ها برای دوام آوردن گروه‌‌های کاری در آیندۀ نامعلوم و مبهم و گذار از مشقت‌ها و شکست‌ها حرف می‌زند. به زعم نویسندگان، سازمانی در ناملایمات تا‌‌ب‌آور است و انعطاف و توان تطابق با موقعیت‌‌های تازه را دارد که قصه‌‌گو باشد و بتواند در جریان نو کردن استراتژی‌ برند و تغییر طرح‌‌های راهبردی، قصه‌‌هایش را تغییر دهد.

 

نسخۀ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از سایت‌های طاقچه و فیدیبو تهیه کنید.

 

 

کتاب روزی روزگاری سازمانی نگاهی نو و تازه به کار گروهی و تیمی در دنیای متلاطم امروز می‌اندازد و از راه‌های دوام آوردن گروه‌‌های کاری در آیندۀ نامعلوم و مبهم و گذار از مشقت‌ها و شکست‌ها حرف می‌زند. در روزگار شتاب و فناوری که همه‌چیز، حتی چشم‌انداز، محصول و مأموریت هر گروه و سازمانی باید مدام تغییر ‌کند چطور می‌شود حس ناامنی و بی‌ثباتی را در اعضا از بین برد؟ وقتی دورنما روشن و شفاف نیست و دگرگونی تنها اصل ثابت است، چطور می‌شود استارت‌آپی دوستانه، شرکتی تجاری، ساختاری سیاسی یا هر نظام جمعیِ دیگر را حفظ کرد؟ ژاک کوپچیک و کریستین ارلاخ در این کتاب دربارۀ این گره‌ها حرف می‌زنند؛ دربارۀ این‌که چگونه اعضای گروه را در جریان تغییرات سازمان، امیدوار و بانشاط در کنار هم نگه داریم و منابع انسانی را در تلاطم‌ها مدیریت کنیم.

طراحی ساختارهای انعطاف‌پذیر و تا‌ب‌آور روی کاغذ و نمایشگر رایانه آسان به نظر می‌رسد ولی زمینه‌سازی و آماده کردن نیروی انسانی برای چرخش‌های استراتژیک و تحولات پیاپی از دشوارترین وظایف رهبران است. کتاب روزی روزگاری سازمانی روشن می‌کند که سازمانی در ناملایمات تا‌‌ب‌آور است و انعطاف و توانِ تطابق با موقعیت‌‌های تازه را دارد که قصه‌‌گو باشد و بتواند در جریان نو کردن استراتژی‌ برند و تغییر طرح‌‌های راهبردی، قصه‌‌هایش را تغییر دهد. مفهوم «سازمان قصه‌گو» اساساً به این فرض گره خورده که روایتگری و قصه‌گویی از الگوهای اصلی روابط انسانی هستند که به جریان فعالیت‌ها و رویدادهای هر سازمانی معنا و سمت‌وسو می‌بخشند. تمرکز این سازمان بر کارکرد روایت و قصه‌ درآیندۀ سازمان است نه فقط بازگویی سادۀ رویدادهای گذشته.

ژاک کوپچیک و کریستین ارلاخ در کتاب روزی روزگاری سازمانی به سراغ نُه نویسنده رفته‌اند که همگی از صاحب‌نظران دانشگاهی و مشاوران سازمانی برجسته‌اند. آن‌ها با دانش نظری و مثال‌هایی عملی نشان می‌دهند که در فضای تغییر، نوسان، ابهام و عدم قطعیت می‌شود روی سرشت قصه‌گو و قابلیت روایی انسان حساب کرد. ویژگی مهم این جستارها این است که مسئلۀ تحول سازمانی را از نُه زاویۀ متفاوت بررسی کرده که هرکدام دریچه‌ای به جهانی تازه باز می‌کنند.

کتاب روزی روزگاری سازمانی رویکردهای روایی و قصه‌محور را در برندسازی، رهبری، تغییر و تحول، یادگیری سازمانی، هویت‌آفرینی، ارتقای فرهنگِ سازمانی و توسعۀ برند به کار می‌گیرد تا آینده‌‌ای تازه رقم بزند؛ آینده‌ای که روایت‌‌‌های انسانی و قصه‌های اعضای گروه و بدنه‌ی هر سازمان در آن نقش دارند. این اثر را پرهام طباطبایی ترجمه کرده است.


دربارۀ مجموعۀ روایت در کسب‌وکار

روایت در کسب‌وکار متشکل از کتاب‌هایی نظری دربارۀ نقش قصه‌گویی در تجارت، مشاغل حرفه‌ای و انواع کسب‌وکارهای مدرن است. این کتاب‌ها تلاش می‌‌کنند دانش نظری را با تجربیات عملی و کاربردی ترکیب کنند و تصویری تازه از کارکردهای روایت و قصه در مدیریت، رهبری، بازاریابی و دیگر شاخه‌ها ارائه دهند. نشر اطراف تاکنون کتاب‌های بهترین قصه‌گو برنده است، هر برند یک قصه است و روزی روزگاری سازمانی را در قالب این سری منتشر کرده است.


دربارۀ نویسندگان کتاب روزی روزگاری سازمانی

ژاک کوپچیک (Jacques Chlopczyk) روانشناس، کوچ مدیریت، مشاور و استراتژیست آلمانی است که در حوزۀ تسهیل و تغییر در سازمان‌ها فعالیت دارد. او در دانشگاه‌های تریر و کمبریج تحصیل کرده و تخصص اصلی اش روایتگری و قصه‌گویی سازمانی است و در همین راستا سایت BEYOND STORYTELLING را راه‌اندازی کرده است.

کریستین ارلاخ (Christine Erlach) نویسنده، روانشناس و مشاور سازمانی در سال 1970 در هانوفر آلمان به دنیا آمد. او مشاور روایی سازمان‌ها به حساب می‌آید و به مدیران کمک می‌کند با کمک قصه‌ها در مجموعه‌شان تحول ایجاد کنند.

مشخصات

نویسندگانژاک کوپچیک و کریستین ارلاخ
مترجمپرهام طباطبایی
ویراستارهدیه رهبری
طراح جلدحمید قدسی
قطعرقعی
تعداد صفحه230
مجموعهروایت در کسب‌وکار
موضوعکسب‌وکار
شابک1 – 63 – 6194 – 622 – 978
نوبت چاپپنجم | 1403

فهرست

چگونه با قصه‌ها سازمان‌مان را از نو بسازیم؟ | 13-24
رویکرد روایی به دگرگون‌سازی سازمان | ژاک کوپچیک و کریستین ارلاخ

قصه‌های آیندۀ سازمان | 25-46
جهان داستانی باز و بسته | میشائیل مولز

رهبران قصه‌گو | 47-76
چهارچوبی برای هم‌آفرینی روایت به کمک رهبران | یانا راسموسن

تاریخ یادگیری | 77-100
بازنگاری آینده در آیینۀ گذشته | ریک پیترز و کارین تیر

ما قصه‌هایی هستیم که تعریف می‌کنیم | 101-130
به‌کارگیری قصه برای تغییر فرهنگ سازمانی | جفر لاندن، جان بی. مگوایر و فیلیپا سانتوس

سازمان به مثابۀ اثر هنری | 131-146
پلی میان ادبیات، هنر و کار سازمانی | ولفگانگ تونینگر

تغییر پیوسته در سازمان قصه‌گو | 147-168
چهارچوبی برای به کارگیری رویکردهای روایی در فرایند تغییر | ژاک کوپچیک

قصه‌های تسهیلگر و معماری برند | 169-188
گفتن و شنیدن قصه‌های سازمان | استف کی. باکمر

قصه‌هایی که از زمین بلندمان می‌کنند | 189-221
فرایند بازگشت قدرتمندانۀ سازمان پس از تجربۀ شکست | کاتارینا وسلکو

ستایش‌ها و افتخارات

«این کتاب مجموعه‌ای از مقالات نظری است، و در نتیجه نمی‌توان انتظار مثال‌های متعدد و کاربردی را از آن داشت: خواندن آن دیدگاه متفاوتی ارائه می‌کند اما برای عمل، کافی نیست. شاید برای غالب افراد فقط سرنخی برای بیشتر خواندن و در جستجوی نمونه و مثال و شرح بیشتر این مبانی باشد. البته شاید برای افراد خبره در حوزه روایت‌گری در کسب و کار، این نیاز کمتر باشد.
با این همه این کتاب دقیقا به دلیل همین ویژگی، گستره‌ی وسیعتری از کاربرد قصه و روایت را در برابر چشم خواننده باز می‌کند، به شرطی که خواننده ابهام‌های ناشی از نبود مثال‌های بیشتر و کمبود شرح‌های مفصل را تاب بیاورد و روحیه جستجوگر داشته باشد.»

½⭐⭐⭐  زهرا دشتی

«نشر اطراف، کتاب‌های متعددی را در زمینه روایت و قصه‌گویی منتشر کرده است که هر کدام از آن‌ها را می‌توان به‌عنوان منبعی برای یادگیری در نظر گرفت. برای من اما «روزی روزگاری سازمانی» آن‌قدرها مفید نبود چون بارها و بارها درباره قدرت داستان‌گویی برای کسب‌وکارها خوانده بودم و می‌دانستم که چطور می‌توان موقعیت سازمان‌ها را با قصه‌ای تازه زیرورو کرد. اما این کتاب مناسب مدیرانی است که نگاهی سنتی به سازمان‌ها دارند و نمی‌خواهند به‌روز بودن را تجربه کنند. کتاب همچنین برای کسانی که تازه کارشان را در بخش محتوا یا بازاریابی سازمان‌ها شروع کرده‌اند مناسب است.»

⭐⭐⭐  Parvaneh Hosseinzadeh

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “روزی روزگاری سازمانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “روزی روزگاری سازمانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *