کتاب قصهای که انتخاب میکنیم از مجموعهی کتابهای کاربردی نشر اطراف در حوزهی «روایتدرمانی» است و میکوشد راهی برای تابآوری در برابر مشکلات پیش پای مخاطب بگذارد.
قصهای که انتخاب میکنیم کتابی است مملو از قصههای واقعی و شنیدنیِ کسانی که توانستهاند از تجربهای ناخوشایند گذر کنند، هویت و زندگیشان را از زیر سایهی سنگین داستانهای ساختهوپرداختهی دیگران بیرون بکشند، خود را در چهارچوب قصهای متفاوت درک و تعریف کنند، و تابآورتر از پیش با مشکلات بعدی مواجه شوند؛ کتابی الهامبخش برای کسانی که میخواهند هنگام تلاش برای گرهگشایی از مشکلات خود و دیگران، در عوض پیشنهادهایی خودساخته و نیازموده، گامی مبتنی بر پژوهشها و یافتههای روایتدرمانی بردارند.
روانشناسیِ روایی حوزهای از علم روانشناسی است که بر «سرشتِ قصهوار و حکایتشدهی خلقوخوی انسان» متمرکز است. پژوهشگران روایتدرمانی مسائلی از این دست را بررسی میکنند: ذهن آدمی چگونه با ساختن قصه و شنیدن قصهی دیگران تجربههای گوناگون را ثبت میکند؟ تجربه پدیدهای سوبژکتیو و ذهنمحور است یا ابژکتیو و عینی؟ ساختار تجربه تا چه میزان متکی بر داستان است؟ تجربهها و فعالیتهای افراد چقدر بار معنایی دارند و ابزار انتقال این معانی قصه است یا مباحث منطقی و فرمولهای قاعدهمند؟
از نگاه کارشناسان روانشناسی روایی و روایتدرمانی، تجربه پدیدهای است که در قالب قصه در ذهن آدمی شکل میگیرد و فهمیده میشود. بنابراین، تغییر عوامل سازندهی قصههای زندگی هر فرد میتواند تجربههایی متفاوت را برایش رقم بزند.
قصهای که انتخاب میکنیم راهنمایی گامبهگام است که به زبان ساده برای کمک به افراد، خانوادهها و گروههای مختلف، خصوصاً نوجوانان، نوشته شده تا بتوانند تجربههای ناخوشایند را در پرتوی نگاهی متفاوت به قصههای زندگی از سر بگذرانند، به تعریفی نو از هویتشان دست یابند و «با قصه» و «در قصه»ای زندگی کنند که خودشان برگزیدهاند.
دربارهی نویسندهی قصهای که انتخاب میکنیم
دیوید دنبورو، نویسندهی کتاب قصهای که انتخاب میکنیم و استاد دانشگاه سیدنی استرالیا، سالها همکار و شاگرد مایکل وایت، پدر روایتدرمانی، بوده است و علاوه بر تدریس دانشگاهی، در پژوهشکدههای معتبر و مراکز مشاورهی رواندرمانی مشغول کار است.
ـــــــ برای آشنایی مختصر با روایتدرمانی، این مطلب بیکاغذ اطراف را بخوانید. ـــــــ
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.