فاطمه ستوده


فاطمه ستوده، روزنامه‌نگار، نویسنده و مترجم، در سال ۱۳۶۲ متولد شده است. او کارشناسی‌ارشد روزنامه‌نگاری دارد و دوره‌های نگارش و ویرایش را در جهاد دانشگاهی تهران گذرانده است. فعالیت مطبوعاتی‌اش را با هفته‌نامۀ چلچراغ شروع کرده و پس از آن با روزنامه‌های اعتماد، هم‌میهن، شرق، همشهری و… همکاری داشته است. از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۳ سرویراستار نشر «پنجره» بود و علاوه بر سرویراستاری این نشر، ویرایش بیش از سیصد جلد کتاب و ترجمۀ پانزده جلد کتاب کودک را در کارنامه‌اش دارد.

در سال ۱۳۹۴ انتشارات «هیلا» (ققنوس) مجموعه داستان فاطمه ستوده به نام می‌خواستم نویسنده شوم، آشپز شدم را منتشر کرد. ویراستاری ماهنامۀ همشهری داستان هم از فعالیت‌های دیگر اوست. ستوده در سال ۱۳۹۵ به‌ خاطر انتشار یادداشت‌ها و گزارش‌هایی در فضای نشر و ناشران در هفته‌نامۀ کتاب‌هفته خبر، حائز رتبۀ اول در پانزدهمین جشنوارۀ کتاب و رسانه شد. او از سال ۱۳۹۵ و همزمان با مادر شدنش، تصمیم گرفت فعالیت‌های جدیدی را هم در حوزۀ ادبیات تجربه کند. به این شکل همکاری‌اش با نشر اطراف را آغاز کرد و ویرایش و سردبیری تعدادی از کتاب های این نشر را برعهده گرفت. ستوده تا کنون چند جلد رمان برای کودکان نوشته است. تألیف دائره‌المعارفی مختص تازه‌مادران هم دیگر اثر اوست.

کتاب‌های فاطمه ستوده

فاطمه ستوده مترجم بیش از ده کتاب کودک است. در زیر به برخی از کتاب‌های او اشاره می‌شود:

  • مجموعه کتاب‌های «برای اولین بار»، نوشتۀ جنس استکهلم، نشر پنجره
  • مجموعه کتاب‌های «من و جورواجورها»، نوشتۀ رزی گرینینگ، نشر پنجره
  • خرسی، شامت را بخور، نوشتۀ ویرجینیا میلر، نشر پنجره
  • خرسی،دوستت دارم،همین جوری که هستی!، نوشتۀ ویرجینیا میلر، نشر پنجره
  • خرسی، بگیر بخواب!، نوشتۀ ویرجینیا میلر، نشر پنجره

کتاب‌های فاطمه ستوده در نشر اطراف

کتاب ما ایوب نبودیم

فاطمه ستوده، نفیسه مرشدزاده، خرید کتاب دانلود کتاب pdf، روایت، جستار ایرانی، مراقبت، بیماری، زهرا اعتمادی، زهره ترابیما ایوب نبودیم شرح تجربۀ مراقبت و مواظبت از کسی و چیزی از زبان سیزده مراقب در همین روزهاست؛ روایت احوال و افکار و روزگار آدم‌هایی که سرنوشتْ آن‌‌ها را در موقعیت انتخابِ خود یا دیگری گذاشته؛ آدم‌هایی که بخشی از روزها و شب‌‌هایشان را به دیگری بخشیده‌اند. مراقبتْ ایستادن روی مرز دو جهان متفاوت است. جهان مردمان رنج‌دیده و جهان عافیت‌نشینانِ فراموشکار و مغرور. مراقب میانجی و مترجم دردهاست. رنج و زندگی را به‌ یکدیگر ترجمه می‌کند و خودش هم در این میانه بالغ و بالنده می‌شود. خواندن تأملات و خاطرات کتاب ما ایوب نبودیم کشف فراز و فرودی است که انسان، درون و بیرون مواجهه با درد، طی می‌کند. قصۀ سفر قهرمانی معمولی است که ناگهان در موقعیتی غیرمعمولی باید به زندگی‌اش ادامه دهد و تسلی‌ها و دلخوشی‌هایی برای ادامۀ راه بیابد.

کتاب هفتۀ چهل‌وچند

هفته‌ی چهل و چند روایت مادرانه بچه‌داری فرزندپروری روایت زندگی فاطمه ستوده نشر اطراف ناداستان خلاق مادرانگی روایت مادرانه و روایت مادرانگی مطالبی که مادرها حتما باید بخوانندکتاب هفته چهل و چند متشکل از ناداستان‌هایی دربارۀ پستی و بلندی‌های تجربه‌های مادران امروز است. دل‌مشغولی‌های شیرین، هراس‌انگیز و درخور تأملی که بسیاری از زنان و مردان دنیا را به هم نزدیک و پشت‌گرم می‌کند. در این کتاب زنانی از طبقات فکری و فرهنگی متفاوت در مورد تجربۀ مادر شدن‌ صحبت می‌کنند، از احساسات‌ پیچیده‌شان می‌گویند و روابط جدیدی که برایشان شکل گرفته را توضیح می‌دهند. این کتاب از مجموعۀ تجربۀ رابطه است و فاطمه ستوده روایت‌های آن را گردآوری کرده است.

کتاب پروژۀ پدری

پروژه پدری هفته ی چهل و چند مادری پدری روایت اول شخص احساسی پدرانگینویسندگان کتاب پروژه پدری همگی پدرانی جوان از طبقات اجتماعی و فرهنگی مختلف هستند، دغدغه‌های شخصی و عقیدتی متفاوتی دارند و از همه مهم‌تر این‌که کودکان‌شان با هم فرق دارند. آن‌ها در جستارهایشان از رازهای مگویی گفته‌اند و نوشته‌اند که تابه‌حال از پدرها کمتر شنیده‌ایم و شاید انتظار هم نداریم مردی این‌قدر عیان از ترس‌ها و اضطراب‌هایش بگوید. فاطمه ستوده در پروژۀ پدری تلاش می‌کند زنان و مردان را فارغ از جنسیت کنار هم بنشاند و به یادمان بیندازد تقسیم‌بندی‌های مرسوم و عامیانۀ مردانه و زنانه خیالی بیش نیست. ما همه مثل همیم، با دنیایی از اضطراب‌ها و ترس‌ها؛ آن‌جا که هفتۀ چهل و چند به پایان می‌رسد، پروژه‌ی پدری آغاز می‌شود.

 

مقاله‌های «خاطرات و خطرات کتاب‌اولی» و «من دنبال مادر هاچ، زنبور عسل، می‌گردم» هم از او در بی‌کاغذ اطراف منتشر شده که می‌توانید آن‌ها را بخوانید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *