کارنامه‌ی خورش | به‌زودی

نادر میرزا قاجار دستور غذای قاجاری نازیلا ناظمی انتشارات اطراف کارنامه خورش غذاهای قجری نادر میرزا قاجار

کارنامه‌ی خورش نوشته‌ی نادر میرزا قاجار، ادیب، مورخ و نواده‌ی فتحعلی شاه قاجار است که به کوشش نازیلا ناظمی در انتشارات اطراف به‌زودی منتشر خواهد شد. نادرمیرزا در میان نویسندگان و مورخان با اثر معروفش تاریخ و جغرافیای دارالسلطنه‌ی تبریز شناخته می شود که تألیفی است جامع از آب‌وهوا تا شرایط اجتماعی تبریز و تبریزیان. او که در تاریخ و جغرافیای تبریز بخشی کوچک را به غذاهای تبریزیان و نحوه‌ی پخت آن‌ها اختصاص داده است، در کارنامه‌ی خورش با همان دقت و ریزبینی‌های خاص خود، مجموعه‌ای کامل از دستور پخت بیش از یک‌صد نوع غذا از سراسر ایرانِ دوره‌ی قاجار فراهم آورده است. همچنین نباید از نظر دور داشت که کتاب حاضر مجموعه‌ای است جالب توجه از وقایع تاریخی، آداب‌ورسوم و روابط اجتماعی و واژه‌نامه‌ای از واژگان فراموش‌شده که  نادر میرزا به سبکی ساده و روان به رشته‌ی تحریر درآورده است.

Print Friendly, PDF & Email

به‌زودی

کارنامه خورشنازیلا ناظمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *